• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum o otcepljenju RS od BiH 2018?

Izvor MONDO/Srna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio mogućnost da 2018. godine bude raspisan referendum o statusu RS.

 Dodik: Referendum o statusu RS moguć 2018.  Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će, ukoliko do 2017. godine ne bude vidljivih elemenata stabilizacije i uvažavanja stavova Republike Srpske, te vraćanja njenih ingerencija u skladu sa Ustavom BiH, u 2018. godini biti predloženo Narodnoj skupštini da raspiše obavezan referendum o statusu Srpske.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, po završetku 5. Sabora SNSD-a, istakao da će prijedlog na referendumu biti samostalna država Republika Srpska.

"Ustav i zakon Republike Srpske predviđaju referendum, jer mi ne provodimo referendum na nivou BiH, nego na nivou Republike Srpske", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovo je stav SNSD-a koji je iznesen u Deklaraciji "Republika Srpska - slobodna i samostalna budućnost i odgovornost" oko kojeg mogu da se okupe i druge stranke i nevladine organizacije.

On je najavio da će krajem 2017. godine biti održana konvencija SNSD-a na kojoj će biti ocijenjeno da li je počeo proces uvažavanja stavova Republike Srpske i šta će biti predloženo Narodnoj skupštini Srpske.

Dodik, koji je danas ponovo izabran za predsjednika SNSD-a, poručio je da BiH, da bi bila evropska, prvo mora biti Dejtonska i da nema evropske BiH bez dejtonske BiH.

Komentari 56

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

007

Posle Vehabijskog terorizma, referendum je sve izvesniji. Do 2018 te biće još terorističkih napada na Rs. Možda neka škola ili vrtić. Uz poklič Alahu Ekber. Vodite računa braćo Srbi! Sa ISIS-om se nikad ne zna.

Wule

Ne znam zasto ovde pominju ljudi kosovo kad Vucko potpisuje sve zivo tako da mi sa kosovom nemamo veze odavno jer ga se nas premijer odrekao odavno.

vi

Kao da imate vakum u glavi,Kosovo pa Kosovo.To je zavrsena prica Kosovo je priznata drzava nema tu vise dilema..

special image