• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se ovako nastavi,Srbija najuspešnija u Evropi!

Izvor MONDO/Tanjug

Ukoliko naredne godine budemo imali fiskalni deficit ispod 3,5 odsto i rast preko 2 - 2,5 odsto Srbija će biti jedna od najuspešnijih evropskih zemalja, poručio je danas premijer Aleksanda Vučić.

"Ako sledeće godine budemo imali fiskalni deficit ispod 3,5 odsto naše reforme su uspele, ako na kraju 2016. godine budemo imali rast preko 2- 2,5 odsto onda će Srbija biti jedna od najuspešnijih evropskih zemalja i moći ćete da kažete da smo na dobrom putu i da Srbija postaje dobra, zdrava i uspešna zemlja", istakao je Vučić.

Vlada Srbije će, kazao je premijer, nastaviti da radi i sprovodi teške mere, da ubrzava reforme, da završi proces privatizacije, reši problem javnih preduzeća i u javnoj upravi...

"Ali, bićemo svedoci ekonomskog rasta i napretka, a ako se i sledeće godine nastave ovi brojevi koje imamo u prva četiri meseca, i penzioneri i radnici i svi ostali će moći mnogo bolje i mnogo više i da rade i bolje žive", poručio je Vučić.

Premijer je, inače, na sednicu stigao kamionom. Pogledajte:

Vučić
Izvor: YouTube



Vučić je podsetio ne nedavnu posetu Italiji i razgovor sa italijanskim premijerom Meteom Rencijem o tome što su donošenje zakona o radu, koji je gotovo prepisan od nas, pratile demonstracije više od milion ljudi.

"Pitao sam ga kako podnosite to da vam sedam odsto padne rejting, a on je odgovorio: 'Slušajte, jednom u životu budete predsednik vlade, a ceo život sanjate da popravite nešto u svojoj zemlji. Zar je nekih sedam odsto ili pet ili 10 vredno od onoga što je rezultat ovog zakona'".

Vučić je dodao da nastavak rada ove vlade neće zavisiti od podrške građana, ali da opstanak hoće.



ŠTA JE SVE VLADA POSTIGLA

Jedini način da se u potpunosti povrati ekonomska snaga Srbije su dugoročne investicije, koje će dovesti do novih radnih mesta i novih delatnosti, rekao je Vučić.

On je naveo da je u proteklih godinu dana aktuelna vlada pokrenula investicije u infrastrukturne projekte u vrednosti od preko četiri milijarde evra.

Vlada Srbije pokrenula je niz značajnih infrastrukturnih projekata, od izgradnje Beograda na vodi do pruge Beograd - Budimpešta, čija gradnja treba da počne do kraja godine, obnovljeno je više od 100 kilometara puteva i planirana u ovoj godini obnova i izgradnja ukupno još 200 kilometara saobraćajnica, rekao je Vučić na svečanoj sednici Vlade Srbije, povodom godinu dana njenog rada.

Rekonstrukcija - kratko ali slatko

Vučić je najavio da će rekonstrukcija vlade "biti kada bude bila" i da će trajati "kratko, ali slatko". "Najavio sam rekonstrukciju i kada bude bila - biće. Kratko će trajati. Biće završena u Skupštini za jedan dan. Biće kratko, ali slatko", rekao je Vučić.

Napravljen je značajni preokret u radu kompanije Er Srbija, koja je bila prezadužena i sa sistemskim gubitkom od 35 miliona evra, a jedan od značajnih zadataka je unapređenje poslovanja i oporavak metalosirćetnog kombinata u Sremskoj Mitrovici, Petrohemije i Azotare Pančevu, rekao je Vučić.

Vlada planira velike investicije i dvostruko veći kapacitet Aerodroma Beograd koji će biti prošire za 10 miliona putnika godišnje, najavio je premijer.

Kada je reč o poslovnoj klimi, Vučić je podsetio da je ova vlada donela krovni zakon koji reguliše tržište rada, a to je Zakon o radu i on je bio jedan od neophodnih preduslova za veći dolazak stranih investitora i predočio da je vlada uspela da prošle godine privuče oko 1,3 milijardi evra uprkos velike štete od poplava.

"Prošle godine Srbija je pala za 15 mesta na listi Duing biznis Svetske banke, a ove godine očekujemo rast za 40 mesta", najavio je Vučić i predočio da je poraslo intersesovanje globalnih kompanija da izmeste svoje regionalne centre u Srbiju, poput Majkrosofta, Koka Kole, Boša, Simensa, Svarovskog.

Vlada je uspela da pronađe najbolje menadžere u svetu i pokrene oporavak Železare Smederevo, Mitros u Sremskoj Mitrovici koji je bio skoro uništen, rekao je premijer Srbije.

Jutros je potpisan prvi sporazum sa nemačkim proizvođačem mesa i mesnih prerađevina Tenisom, što znači još 1.000 novih radnih mesta i dramatično unpređenje srpske poljopriovrede i stočarstva, koji su bili na nivou iz 1910. godine, podsetio je premijer Vučić.

CILJ: OČUVANJE POLITIČKE I EKONOMSKE STABILNOSTI

Vučić je rekao da su ciljevi Vlade Srbije u narednom periodu očuvanje političke i ekonomske stabilnosti u zemlji, kao i nastavak trenda unapređenja javnih finansija.

On je, u izjavi novinarima, posle svečane sednice Vlade, kazao da je potrebno još popraviti uslove za investiranje i ekonomski napredak, što znači povećanje rasta.

SREĆAN ZBOG "BEOGRADA NA VODI", PRVA FAZA GOTOVA 2019. GODINE

Vučić je rekao da je veoma srećan zbog projekta "Beograd na vodi" i ponovio da će njegova realizacija podstaći razvoj građevinske industrije i cele zemlje.

Premijer je naveo da objekti iz prve faze trebalo da budu izgrađeni do 2019. godine, istakavši da je siguran da će taj projekat izgledati "stotinu puta lepše" i zaposliti "hiljade i hiljade ljudi" više nego što je do sada bilo zaposleno.

"Veoma sam srećan zbog toga. Nadam se samo da će se pojedini političari, koji neodgovornim izjavama o beduinima teraju investitore, malo upristojiti, da ne bi terali naše prijatelje i ljude koji u mnogome pomažu ovu zemlju. Ako ništa drugo dali su 20 miliona dolara za ovu zemlju, na različite načine, kao što je obnova poplavljenih područja", rekao je Vučić.

VUČIĆ UŽIVA U MENJANJU SRBIJE

Vučić  je istakao da je u proteklih godinu dana za njega lično bilo "dosta teških dana i mnogo teških odluka".

Upitan koji mu je dan na poziciji premijera protekle godine bio najbolji, a koji najgori, premijer je pomenuo "pvo jutro u Obrenovcu", koje je, kako je rekao, bilo uzašno, kao i "noć odluke" o fiskalnoj konsolidaciji, posebno što su svi bili protiv toga.

Premijer kaže da uživa što može da učestvuje u menjanju Srbije. "Uživam u tome da radim i da mogu da učestvujem sa kolegama i prijateljima iz vlade u menjanju Srbije i stvaranju budućnosti za pokolljenja pred nama. Mnogo je takvih dana i svaki radni dan za mene predstavlja radost, što je duži ja sam zadovoljniji i radosniji", kazao je Vučić.

TAMNAVA ISUŠENA U ROKU

Vučić je rekao da su radnici preduzeća "Južna Bačka", koji su isušivali površinski kop "Tamnava-Zapadno polje" u RB Kolubara, završili taj posao u roku i da nije bilo kašnjenja i plaćanja penala.

Vučić je istakao da su radnici "Južne Bačke" kop napustili 26. aprila, što je, kako je rekao, u skladu sa ugorom sa Svetskom bankom.

NIJE BILO NESTAŠICA LEKOVA

Vučić je rekao i da je vlada u prethodnih godinu dana rada uspela da obezbedi jeftinije lekove u dovoljnim količinama i najavio unapređenje zdravstva u narednom periodu.

"Zdravstvo je bilo na poslednjem mestu u Evropi, započeli smo značajne promene u zdravstvu u svakom aspektu. Ovo što smo radili tek je početak u obnovi velikih i važnih objekata, centara i najvećih domova zdravlja. Tek smo krenuli i nastavićemo", rekao je Vučić.


Vučić je naveo da je vlada, uprkos pričama da će biti nestašice lekova i da ih uopšte neće biti, uspela da obezbedi, pre svega, za najstarije i najugroženije, jeftinije lekove, da ih ima u svakoj apoteci i da budu dostupni svakom potrošaču.

Kada je reč o obrazovanju, Vučić je istakao da je ono sastavni deo napretka svake zemlje i najavio da će borba za bolju prosvetu i obrazovanje biti nešto najvažnije za Srbiju što će vlada morati da preduzme u periodu od 2015. do 2017. godine.

"U prethodnih godinu dana napori su bili usmereni ka modernizaciji naših ustanova. Ministar (Srđan) Verbić borio se sa opravdanim zahtevima naših prosvetara i nisam siguran da smo imali dovoljno vremena za ozbiljnije reforme, za uvođenje dualnog obrazovanja u što više gradova i mesta u Srbiji i drugo", naveo je premijer.

Svečana sednica Vlade Srbije, povodom prve godišnjice rada, održana je danas pod vedrim nebom,u rudarskom basenu Kolubara. Vučić je na njoj poručio ministrima da od njih očekuje stalnu akciju, a građanima da će vlada nastaviti s hrabrim odlukama.

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mrmot

da ne analiziram dalje samo neka mi neko kaze kole 3,5 milijarde investicije i u sta, koje su to promene koje je izvrsio u zdravstvu ali u pravcu napretka( u vezi nestasice sta je bilo sa vakcinama za decu) a prosveta a sta tek reci po tom pitanju nikad losije pa skole niau realno radile pet meseci

Alek

Ne razumem, zasto teatar?

nismo ni zasluzili bolje

I tacka

special image