• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković - počasni građanin Nikšića?

Izvor mondo.rs

U Skupštini opštine Nikšić pokrenuta inicijativa da najbolji teniser sveta Novak Đoković bude proglašen za počasnog građanina tog crnogorskog grada. "Odatle su mu koreni, ovde se oženio... On je međunarodni sportski i ljudski brend".

Odbornici partija - Pokret za promjene i Demokratskog fronta (reč je o crnogorskim opozicionim strankama) - podneli su inicijativu, da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom Nikšića.

"Predlog da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Nikšića potpisalo je svih osamnaest odbornika iz redova opozicije, što pokazuje koliki je značaj same inicijative", piše na sajtu Pokreta za promjene.

"Dovoljno je reći Novak Đoković!

Argumenti za predlog da jedan od najboljih sportista sveta dobije zvanje počasnog građanina Nikšića su brojni i ubedljivi. Ovo nije prilika da se svi Novakovi sportski rezultati nabrajaju. Poznati su širom planete, a pogotovo nama, u gradu iz kojeg potiču njegovi koreni. Učesnik je i pobednik najeminentnijih i najvećih teniskih turnira. Njegovi uspesi imaju istorijsku crtu a vezani su i za naš kraj. Za 2011. godinu proglašen je za najboljeg sportistu sveta, a taj rezultat je ponovio i za 2014. Kontitinuitet njegovih sportskih rezultata potvrđuje se činjenicom da je i sada ubedljivo prvi na svetskoj teniskoj rang listi, sa rekordnom razlikom u odnosu na konkurente. U čitavom svetu, na svakom kontinentu, njegovo ime i prezime pominje se u pozitivnom kontekstu. On je međunarodni sportski i ljudski brend, koji na najbolji način reprezentuje kraj iz kojega dolazi. Sportski je uzor milionima mladih širom sveta. Njegova humanost prati sportsku dimenziju koja mu pripada", piše u predlogu ovih partija".

Nastavlja se hvalospev o Đokoviću...

"Čovek je koji podstiče toleranciju i solidarnost, na taj način dajući doprinos razvoju svesti za unapređenje tekovina demokratskog društva, ali i tradicije koja je karakteristična za njegove korene. Zbog vrhunskih sportskih rezultata spregnutim sa ličnošću dokazanog dobročinitelja i humaniste, imenovan je za nacionalnog ambasadora UNICEF-a. Njegova postojbina, kao i njegovih predaka je Crna Gora, Nikšić, Jasenovo Polje. On to uvek ističe sa posebnim zadovoljstvom, ponosom i poštovanjem. Činjenica je da jedan od najboljih sportista sveta ima poreklo i utemeljenje u gradu pod Trebjesom. Širom sveta na najbolji način promoviše, časno bratstvo Đoković, koje je, kao što znamo, duboko utemeljeno u Nikšiću. Time promoviše i Nikšić i Crnu Goru, pa je jasan razlog zašto ovaj predlog treba podržati".

I još...

"Da Novak Đoković poštuje crnogorsku tradiciju govori činjenica da je u Crnoj Gori stupio u brak i time pokazao privrženost našoj zemlji, kao i veze koje spajaju sve ljude sa ovih prostora. Svi znamo da je mogao izabrati bilo koje mesto na planeti, da je svuda omiljen i da je njegov dolazak svakome čast. Njegov izbor je uvek bio patriotski, takav treba da je i naš.  Takođe, u našem Nikšiću je učestvovao u obnovi crkve u Jasenovom Polju, odakle potiču Đokovići. Neprocenjiv je njegov značaj i uzor za omladinu da se bavi sportom. Ohrabreni njegovim rezultatima sada gledamo i pratimo naše mlade tenisere i teniserke, kao i druge naše sportiste. Odluku da Novak Đoković bude proglašen za počasnog građanina Nikšića, svi građani Nikšića i Crne Gore doživeće kao logičan i utemeljen čin. Svojataju ga mnogi, ali njegovi koreni su ovde. U Nikšiću se njegovi mečevi prate sa posebnom senzitivnošću i emocijom, koja je karakteristična za nekog ko je najbliži, kao da je deo porodice".

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

labud

Pa kome sve oni daju ovu titulu vidi se da su neprikosnoveni podguznjaci,šta će Nole,to se ne odbija !

Putin

Kakvi ste vi Crnogrci ! Pa prvi ste i Podgorici dali Titovo ime dok je svima bio dobar!

Montenegro

Pa, i Saban Saulic je poreklom iz Niksica samo tojos nezna.

special image