• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepa vest za gazde iz Vojvode Stepe

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je večeras da će grad izaći u susret zakupcima i preduzećima koja posluju u Ulici vojvode Stepe, tako što će ih osloboditi plaćanja pojedinih dažbina i smanjiti paušalni porez.

 Beograd: Manji porez za zakupce u Vojvode Stepe Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Grad je poslao Poreskoj upravi dopis u kome smo ih obavestili da je ulica zatvorena, što je osnov da oni koji plaćaju paušalno porez dobiju sniženje i do 50 procenata, rekao je Vesić, gostujući u Beogradskoj hronici.

On je dodao da će grad onima koji posluju u toj ulici izaći u susret i tako što će ih osloboditi plaćanja dažbina koje imaju prema Gradskoj čistoći, vodovodu i toplanama, a dogovoriće još neke olakšice.

Na taj način želimo da pomognemo svim preduzećima da prežive ovu tešku godinu, istakao je Vesić.

Gradski menadžer je naveo da je rok za završetak radova u Ulici vojvode Stepe 11. jul i da će se naplaćivati penali izvođaču, ukoliko radovi ne budu završeni u dogovorenom roku.

Vesić je kazao i da mu je žao što je bivša gradska vlast napravila ugovor tako da ne mogu da se naplaćuju penali u međurokovima.

Nikada ne bih dopustio da se ulica od četiri i po kilometra zatvori na godinu dana, ko je to uradio nije razmišljao, ovo se u Beogradu nikada nije desilo. Ta ulica je trebalo da se radi po etapama, ali ugovor je takav i tu ništa ne možemo, rekao je Vesić.

Govoreći o rešenjima za porez na imovinu, Vesić je naglasio da ih Uprava javnih prihoda priprema, da se ona već izdaju po opštinama, a da će sva rešenja biti uručena na kraju prve dekade juna.

Vesić je podsetio da su javna preduzeća pre dve godine imala gubitak od 1,8 milijardi dinara, prošle godine su imala dobitak od 930 miliona dinara, a ove godine će to biti 5,5 milijardi dinara.

To je novac koji se vraća u budžet i od toga se prave putevi, mostovi i ostalo, rekao je gradski menadžer.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sima

Zasto nisu do sada izdata resenja za porez na imovinu. Treba uzeti na odgovornost ljude u upravi ili se ne smeju dirati clanovi stranaka na vlasti.

rade

Da li će ova odluka da važi i retroaktivno, tj. za period od početka radova, ili samo za narednih mesec-dva? Ako je ovo drugo, onda bolje da i ne donose odluku

special image