• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pale teške reči na sastanku Vučića i MMF-a"

Izvor MONDO/Agencije

Sastanak premijera Aleksandra Vučića i predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda obeležile "oštre reči" i "neprijatne situacije" kada je došlo do cene struje. Ministar privrede Željko Sertić sastanak ocenio kao "incidentan".

"Sastanak sa predstavnicima MMF-a kod premijera Aleksandra Vučića je bio veoma težak, na momente, čak incidentan", kaže ministar privrede Željko Sertić.

Sertić je, nakon otvaranja Sajma tehnike, rekao da je najviše problema bilo o pitanju eventualnog podizanja cene struje.

Na momente je, kazao je, bilo čak "oštrih reči" i "neprijatnih situacija".

"Današnji sastanak sa predstavnicima MMF je bio veoma težak na momente, mogao bih reći, incidentan jer je premijer Vučić obrazlagao naše stavove u vezi sa tim pitanjima", rekao je Sertić novinarima.

Na pitanje novinara da li će biti povećana cena struje i da li će biti vraćene plate i penzije na prethodni nivo, Sertić je rekao da dogovor o tome još nije postignut, ali da veruje da će to biti učinjeno tokom dana.

Ministar privrede je istakao da o određenim stvarima mora da bude postignut dogovor s obzirom na to da predstavnici MMF-a imaju "tvrde stavove", a kao primer je naveo cenu struje i preduzeća u restrukturiranju.

"Ipak, ja sam optimista da ćemo do kraja dana definisati okvir svih dogovora i imati pozitivan stav", rekao je on i najavio da će u 15 sati biti održan novi sastanak sa predstavnicima MMF-a i da će zatim, najverovatnije, u 16 biti konferencija za medije na kojoj će biti saopšteni svi detalji.

Sertić je rekao da je od MMF-a traženo da Srbija ipak dobije razumne rokove kada je reč o odlaganju roka za godinu dana za 16-17 preduzeća kojima ističe rok zaštite od naplate potraživanja poverilaca.

"Generalna ocena je da MMF smatra da proces privatizacije ide sporije nego što se očekivalo. Očekivanja su bila da će veći broj kompanija da nađe strateškog partnera, odnosno da će već biti privatizovano", kazao je ministar.

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Каниђа

Проверена тактика: ја се борим за народ, а они ми не дају

Milena

Jašta samo navalite na nas neznase kome je teze dal radniku ili seljaku pa kad poćnu da skaču sa spratova i mostova i da ubijaju jedni druge od čega ód nemaštine posle če poskupiti voda,telefon a poreze se neke dobijaju da platimo a neznam zašto SRAMOTA

Alex

Uloga MMFa je potpuno jasna, da pripremi tlo za porobljavanje od strane multinacionalnih kompanija (to se ovde zove privatizacija). Cena struje je u identičnoj ravni.

special image