• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić obećao: Penzioneri će živeti pristojnije

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas "Sajam za treće doba 55+" i poručio da će pre kraja godine penzije biti povećane, te da će penzioneri u godinama pred nama živeti pristojno.

"Znate da teško dajem obećanja, ali povećaćemo penzije, živećete nešto lakše nego danas", rekao je Vučić i dodao da je uveren da će penzioneri u godinama pred nama moći da žive pristojno, ne bogato, ali da će moći da pomognu svojoj deci i unučicima.

Od vlade će, rekao je, nailaziti na poštovanje zbog onoga što su nekad radili, što rade danas, što vole Srbiju i što svi od njih mogu mnogo da nauče.

Vučić je rekao da vlada oseća ogromnu zahvalnost prema penzionerima jer su podržali teške mere ne misleći na sebe, već na buduće generacije.

"Kad se donose tešske mere i kad nije lako vi ste ti od kojih mozemo da vidimo kako vam nije teško i kad treba da razumete, kad se žrvtujete za generacije koje dolaze, vi nikad ne kukate, dobro znate šta je država i voleo bih kad bismo i mi to mogli da naučimo od vas", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će se država postarati da povrati stari sjaj bar u delu onoga što su penzioneri napravili u prethodnom periodu.

Ove godine će, kaže, prvi put biti povećan broj penzionera koji će o trošku države ići u banje, te da će ih biti 11.500, kao i da će do kraja godine biti izgrađeni dnevni klubovi za penzionere u Rakovici, Zvezdari i Zemunu.

"Nikad neću zaboraviti vreme kad nije bilo tako lako ili nije se video izlaz tako blizu kao što se danas vidi, a kad ste vi bez rezerve to umeli da podržite zato što niste bili sebični i mislili na sebe već na one koji dolaze posle vas", rekao je Vučić.

Otvaranju Sajma je prisustvovao i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i grdonacelnik Siniša Mali.
S

ajam se održava drugi put u organizaciji specijalizovanog magazina "Penzija", uz podršku Gerontološkog centra Beograd.

Na sajmu će se predstaviti državne i gradske institucije, udruženja, medicinske ustanove, domaće i strane kompanije koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

Tokom dva dana sajma, posetioci će moći da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i popuste, uz kulturni i edukativni program.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr Iggyy

Господо, оно што је Вучић изјавио на „Сајму за треће доба 55 плус”, стварност је супротна. Владејачка структура нити поштује пензионере, нити хоће нешто да научи од „седих коса”, јер су они пренаучени, преваспитани и неоправдано препотентни (??), нити желе да пензионери пристојно и квалитетно да проводе време (пензионери и не траже то!). Што се тиче културног живота пензионера, скоро милион пензионера једва преживљава, многима су контејнери „омиљено стечиште”, на жалост не биоскоп, позориште, добра књига. Вучић се у име Владе захвалио према пензионерима, јер су наводно подржали отимање (то је блага реч) дела пензије. Ја га питам, а ко је тај ко је питао пензионере да им отме пензије. А сада помиње повећање пензија. Ако си домаћен Србије Вучићу, прво врати отетог, а после нам дај лажну наду. Влада је активна већ три године у скоро истом саставу, а шта је добро урадила: многим фирмама ће закаче ланце и катанце, најављује се отпустање с посла преко 50 хиљаде радника, стандард пада. Великој већини контејнер обезбеђује егзистенцију и њега треба убацити у стандард. Да ли Вучић зна да на Железници су ангажовани рођаци-пензионери са платом од 1000 евра, у РТБ Бор такође ангажовани су на свим нивоима пензионери са добрим примањима, а млади и стручнији нека шетају празним улицама. Нико не брани Влади да обикаља истину, али нису убедљиви, нико им не верује, а у понављању приче се такмиче. Нико не треба да има своје мишљење, то је владина школа мишљења.

Lazar

Braco da li ste svesni da se u srbiji zivi mnogo bolje nego u eu.samo to niko nece da prizna jer po njihovom scenariju mi moramo da da budemo oni losi . Nece moci jos dugo da to frsiraju,kad i sama eu nezna kako dalje. Svako ko dodje i vidi kako se zivi u srbiji ima samo reci hvale. Samo nece biti mesta za sve njih.

Š

evo danas penzija svi vreve babci kupuju sladolede jagode i cokoladice

special image