Đuveč sa pečurkama
Sastojci:
500 g svežeg vrganja ili 200 g suvog vrganja ili drugih šumskih pečuraka
½ kg paprika
2 krompira
2 šargarepe
3 glavice crnog luka
2 šolje pirinča
1 šolja soka ili pirea od paradajza
1 kašika aleve paprike
so
biber
ulje
Uputstvo za pripremu:
Ispržiti sitno seckan luk i šargarepu na ulju, pa kad porumeni, dodati pirinač i začine. Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, sitno sečenu papriku i kriške krompira pa dinstati 15 minuta.
Prebaciti u zemljanu posudu, dodati pečurke sečene na komade i vode da prelije, pa peći u rerni pola sata na 200 stepeni Celzijusovih. Po želji dodati ljute papričice.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte