Aleksandar Stanisavljević nagovestio je Novom Sadu već na prvom susretu šta sve zna sa loptom.

Doskorašnji fudbaler Donjeg Srema bio je igrač utakmice u kojoj se Vojvodina plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Odličnu partiju protiv budimpeštanskog MTK (3:1) najavio je već u 14. minutu, golom za 1:1.

U momentu u kojem su svi očekivali centaršut, on je udario loptu snažnije nego što je golman Hegedeš očekivao. Preletela ga je i ušla u mrežu.

Pogledajte.


Stanisavljević je dan posle prokomentarisao gol.

"Oni koji pamte moje igre u dresu Donjeg Srema, setiće se da sam sličan pogodak postigao i u Kragujevcu. Uostalom, imao sam i u duelu sa MTK sličan pokušaj u drugom poluvremenu, ali sam tada umesto mreže pogodio stativu".

Svim izveštajima utakmice zajedničko je da su novu "sedmicu" Novosađana proglasili najboljim akterom. U razgovoru za klupski sajt otkrio je da se potpuno opustio već na početku, kada ga nije zateklo rano vođstvo gostiju.

"Nisam se uplašio ni kada je MTK poveo, jer sam znao da imamo bolji tim, što smo pokazali i u prvom duelu, u Budimpešti. Osećao sam se jako dobro na terenu, atmosfera me je potpuno opustila i želeo sam da postignem gol ili dva. Uspeo sam u naumu, baš kao što je i Voša uspela da postigne ono što je želela i da prođe u narednu rundu kvalifikacija".

Naredni rival Voše biće letonski klub Spartaks Jurmala. Prvi meč biće odigran na "Karađorđu", sledećeg četvrtka.

undefined Velika pobeda u Novom Sadu.


Stanisavljević je izrazio posebnu zahvalnost novosadskoj publici i rekao da ona nije samo navijala, već da je bila i akter meča.

"Gledalo nas je puno ljudi i stadion je prosto grmeo tokom svih 90 minuta. Nije publika došla samo da gleda susret, već je u njemu aktivno učestvovala i bilo mi je lako da igram u takvoj atmosferi", dodao je ofanzivac.

O atmosferi je govorio i Miljan Mrdaković, prekaljeni špic, koji je u četvrtak takođe postigao prvi gol u crveno-belom.

"Nadam sam se da će nas bodriti veći broj navijača, ali zaista nisam očekivao ovoliko publike. Gledaoci su bili naš 12. igrač i mnogo nam je značilo to što smo imali njihovu podršku"

"Kada pričamo o golu koji sam postigao, reći ću samo toliko da sam protivničkog golmana savladao u svom stilu. Bio sam na pravom mestu u pravo vreme i zadovoljan sam našom igrom i rezultatom koji smo ostvarili", rekao je iskusni napadač.

Pogledajte kako je Mrdaković zatresao mrežu mađarskog tima.