SASTOJCI:

- 175 g suvog graška (ostavite preko noći u vodi)

- 175 g leblebija (ostavite preko noći u vodi)
- Pola manje glavice crvenog luka

- Trećina šolje korijandera (ako nađete svežeg, ali može i sušeni)

- Trećina šolje pistaća

- 3 kašike mlevenog korijandera

- 2 kašičice soli

- 2 kašičice kima

- 2 kašičice baharata ( libanska mešavina pet začina, može da se nađe i kod nas u supermarketima)

- kašičica belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog belog bibera
- pola kašičice aleve paprike

- pola kašičice đumbira u prahu

- kašičica sode bikarbone

- biljno ulje
PRIPREMA:

Dobro isperite grašak i leblebije, stavite ih u blender sa svim ostalim sastojcima (osim sode bikarbone i ulja), dodajte 50 ml hladne vode i izmiksajte, dok ne dobijete svetlu, glatku smesu.

Probajte i dodajte još neki začin, ako želite.

Prespite u činiju, poklopite i ostavite u frižideru oko sat vremena.

Dodajte sodu bikarbonu, sve dobro premesite i pravite kuglice, ili neke druge oblike. Pržite ih u dubokom uljuna 170 stepeni Celzijusovih, oko pet minuta, dok ne psotanu zlatne i hrskave.

Ostavite ih na ubrusu, da se ocede od ulja.

POGLEDAJTE VIDEO U KOJEM ŠEF KUHINJE RESTORANA U EKSKLUZIVNOM RIZORTU U DUBAIJU, PRAVI OVO JELO:

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.