SASTOJCI:
- 175 g leblebija (ostavite preko noći u vodi)
- Trećina šolje korijandera (ako nađete svežeg, ali može i sušeni)
- Trećina šolje pistaća
- 3 kašike mlevenog korijandera
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice kima
- 2 kašičice baharata ( libanska mešavina pet začina, može da se nađe i kod nas u supermarketima)
- kašičica belog luka u prahu
- pola kašičice đumbira u prahu
- kašičica sode bikarbone
- biljno ulje
Dobro isperite grašak i leblebije, stavite ih u blender sa svim ostalim sastojcima (osim sode bikarbone i ulja), dodajte 50 ml hladne vode i izmiksajte, dok ne dobijete svetlu, glatku smesu.
Probajte i dodajte još neki začin, ako želite.
Prespite u činiju, poklopite i ostavite u frižideru oko sat vremena.
Dodajte sodu bikarbonu, sve dobro premesite i pravite kuglice, ili neke druge oblike. Pržite ih u dubokom uljuna 170 stepeni Celzijusovih, oko pet minuta, dok ne psotanu zlatne i hrskave.
Ostavite ih na ubrusu, da se ocede od ulja.
POGLEDAJTE VIDEO U KOJEM ŠEF KUHINJE RESTORANA U EKSKLUZIVNOM RIZORTU U DUBAIJU, PRAVI OVO JELO:
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!