Kako je Sautempton završio prethodnu sezonu, tako je otpočeo i novu!

Everton je u gostima savladao Sautempton 3:0, pa renovirana ekipa Ronalda Kumana posle dva kola "stoji" na samo jednom bodu.

Dvostruki strelac za goste iz Liverpula bio je Romelu Lukaku, prvo glavom u 22. minutu, a potom i nogom u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Tačku na kraj stavio je Ros Barkli golom u 84. minutu.

"Sveci" su bolje otvorili meč i više su držali loptu u svojim nogama, ali ih je Everton "čekao na grešku". Prva takva desila se posle kornera Sautemptona nakon koga je Everton istrčao kontru iz snova. Barkli je na levoj strani pronašao pomalo zaboravljenog Arunu Konea. On je potom odlično zavrnuo za Lukakua, a Belgijanac idealno šutirao u suprotni ugao gola koji je čuvao Stekelenburg.

I drugi gol je došao posle individualne greške. Sautempton je izgubio loptu u "kritičnom području", pa je Ros Barkli vukao loptu do šesnaesterca i uposlio Romelua Lukakua "kao na tacni", pa je on upisao i svoj drugi gol na meču.

Sautempton je nastavio sa ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu, ali sve se završavalo na neuspešnim pokušajima Sadija Manea. Sve nade domaćem timu ugasio je engleski reprezentativac Ros Barkli novim prelepim golom i tako postavio konačan rezultat 0:3.

Ovi golovi su možda i nagrada za džentlmenski gest koji je Lukaku napravio na zagrevanju. On je loptom pogodio jednu stariju gospođu na tribinama, ali je potom napravio sjajan gest pošto je otišao do nje i izvinio joj se!

Srpski reprezentativac Dušan Tadić, posle odličnog izdanja protiv Njukasla, u subotu je pružio prilično bledu partiju. Iz tog razloga Ronald Kuman ga je zamenio na poluvremenu i to novopridošlim Oriolom Romeuom.

U petak je Mančester junajted u gostima savladao u Aston Vilu u gostima 1:0 i zadržao maksimalan učinak posle dva gola.