• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misija MMF-a stiže danas u Beograd

Izvor Tanjug

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi novi šef Misije Džejms Ruf, stiže danas u Beograd.

Misija MMF sutra će sa predstavnicima Vlade, početi razgovori o drugoj reviziji stend-baj aranžmana sa Srbijom, vrednog 1,2 milijarde evra, rečeno je agenciji Tanjug u Kancelariji stalnog predštavnika MMF-a u Srbiji.

Delegacija MMF će u Srbiji boraviti do 1. septembra. Zvanični razgovori, po dosadašnjoj praksi pocecće svecacnom sednicom u Narodnoj banci Srbije, uz ucecšće predstavnika Vlade Srbije i Misije MMF-a, a potom će biti nastavljeni na nivou tehničkih eksperata.

Prema najavama čelnika srpske vlade, teme razgovora sa srpskim vlastima biće stanje javnih finansija i mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru koje su umanjene od novembra 2014. godine.

Prema očekivanjima ceclnika srpske vlade, MMF bi trebalo da odobri povećanje plata i penzija, jer je budžet Srbije u deficitu manjem od planiranog.

Kako se očekuje, Misija MMF će analizirati kako se sprovodi dogovor o reorganizaciji javnih preduzeća, a mađu njima najpre u Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnici Srbije.

MMF je krajem juna odobrio prvu reviziju trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom bez diskusije pošto su ispunjeni svi indikativni ciljevi utvrđeni programom za kraj marta 2015. godine i sprovedene planirane strukturne reforme.

Dogovor o aranžmanu postignut je u novembru 2014. godine, a Odbor direktora MMF ga je odobrio u februaru 2015. godine

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

TRex

Može 'korekcija penzija', ali prvo da se povećaju one 'najniže zagarantovane penzije' koje su sada oko 13.300din, tako što će se povećati na oko 15.000din, tj. da se povećaju sa 27% na 30% prosečnog neto ličnog dohotka, jer sa sadašnim iznosom 'najniže penzije' ne može da se preživi bez gladovanja.

Doktor Linco

Taman da se dogovore za preostalu prodaju javnih preduzeca...

alo ljudi

Proterati ove i jednostrano odbiti dugove

special image