• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktorka MMF-a Vučiću: Čestitke, ali oprez!

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa direktorkom MMF Kristin Lagard, koja je premijeru prenela da su rezultati Srbije bolji od očekivanog, a jedna od tema bilo je i povećanje plata i penzija.

Podrška, čestitke, ohrabrenje, ali i oprez, osnovne su poruke Kristin Lagard upućene premijeru Vučiću i srpskoj Vladi.

Direktorka MMF-a je istakla da su rezultati bolji od očekivanog, ali da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je izjavio da Srbija mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, jer posao još nije gotov.

"Direktorka Lagard pohvalila je naš rast i pozdravila ekonomski kurs srpske Vlade. MMF poštuje našu odgovornost", zaključio je Vučić.

Predsednik srpske vlade je rekao da je sa Lagardovom razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide napred, što će dogovor sa MMF-om i pokazati.

Vučić je naglasio da očekuje još bolje rezultate u 2016. i 2017. godini.

Premijer Srbije danas završava posetu SAD, a pre sastanka u MMF, on se sastao i sa generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom.

On je s njim razgovarao o trgovinskoj saradnji i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Vučić je istakao značaj velikog prijateljstva između Srbije i zemalja Latinske Amerike i naglasio da postoji prostor za jačanje trgovinske razmene.

“Spremni smo da učimo od vas i spremni smo da ozbiljnije radimo na pronalaženju načina da vašem tržištu predstavimo naše proizvode”, izjavio je premijer Vučić.

Generalni sekretar Almagro je rekao da Srbija ima velike prijatelje u zemljama Severne i Latinske Amerike, kao i Kariba, i dodao da je neophodno produbiti te veze i ojačati kontakte kako bi Organizacija američkih država mogla više da pomogne Srbiji.

“Moramo da nađemo potencijalna tržišta u našim zemljama koja bi za vas bila zanimljiva”, istakao je Almagro.

Organizacija američkih država okuplja 34 zemlje Severne i Latinske Amerike i Kariba, a Srbija u toj organizaciji ima status posmatrača.

Premijer Srbije danas završava posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

On će tokom dana imati odvojene sastanke i sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Vučić je tokom prethodna dva dana razgovarao sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem, imao je susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, a na Institutu Brukings održao predavanje o budućnosti Srbije.

Vučić se sastao i sa predsednikom Svetske banke Džimom Kimom, a održao je i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.



Komentari 65

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Oprez, velike su vrucine, mogu se pokvariti sendvici!?

Bla bla

Da li su dnevnice, botovima, veće nedeljom ili dobiju dva sendviča i sok po izboru? Ipak je neradni dan.

Dejo

Imamo sposobnog premijera.

special image