• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Srbijom je vreme dinamičnog rasta

Izvor MONDO/Tanjug

Srpski premijer Aleksandar Vučić ocenio je danas da je pred Srbijom vreme dinamičnog rasta, koje zahteva ubrzanje reformi, ali i posvećenijeg i marljivijeg rada.

Vučić je investitorima poručio da će naša zemlja, otvaranjem prvih poglavlja, obezbediti punu ekonomsko-pravnu sigurnost i dalje poboljšati poslovni ambijent.

On je u obraćanju na "Beogradskim investicionim danima" izrazio uverenje da će Srbija uspeti da sačuva punu unutrašnju stabilnost, ali istovremeno da doprinese regionalnoj stabilnosti, što je, kako je dodao, od izuzetne važnosti za dolazak investitora.

"Uspeli smo da u prethodnih godinu i po dana stabilizujemo zemlju, javne finansije, da pokrenemo značajne ekonomske reforme. Kada o tome govorim dobro je da se istakne da je uspešno prošla druga revizija sa MMF-om, bez ozbiljnih primedbi. Međutim mnogo je posla pred nama. Vreme dinamičnog rasta, u kojem moramo da ubrzamo reforme, da budemo još posvećeniji, marljiviji", poručio je premijer.

U tom smislu kao prvi zadatak naveo je završetak procesa privatizacije i sklanjanje sa "grbače države i naroda" kompanija koje su dve decenije držane na tom mestu samo "zato što smo morali da to radimo da bismo zadržali političku popularnost".

"Meni je važan rezultat, a ne politička popularnost", poručio je Vučić.

Među prioritete on je ubrojao reforme javnih preduzeća, ukazujući da se zato vode teški pregovori sa Železnicom, EPS-om, Sbijagasom i svim drugim javnim preduzećima, koja su uzimala ogromne subvencije od države, a nisu donele očekivani profit.

Treća stvar sa kojom moramo da počnemo ovih dana, prema njegovim rečima, jeste unapređenje sistema upravljanja, pre svega rada državne administracije.

"Iako smo mislili da će to biti najbolniji deo, smatram da će najbolniji biti završetak privatizacije, kao i promena naših radnih navika i odnosa prema budućnosti, razvoju preduzetničkog duha. To su stvari koje me danas najviše brinu", rekao je Vučić, koji je od poslovnih ljudi na skupu zatražio podršku da napravimo od Srbije zdravu, pristojnu i bolju zemlju.

Primetivši da niko neće živeti bolje zato što će nešto da padne s neba, već zato što ćemo raditi bolje, premijer je poručio:

"Samo teškim radom je moguće postići bolje rezultate. Svako od nas mora da radi bolje, efikasnije, da bude uspešniji. Tek kada to razumemo ostvarićemo bolje rezultate".

MALI: PROJEKTI OD 10 MILIJARDI EVRA

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Grad Beograd pripremio za investitore više od 60 projekata u ukupnoj vrednosti od 10 milijardi evra i da je njihov cilj da se poveća privredni rast i otvore nova radna mesta.

On je na konferenciji rekao da su rezultati fiskalne konsolidacije koju je ostvarila Vlada, ali i Grad Beograd, Gradskoj upravi dali za pravo da izađe sa konkretnim koracima, čiji je cilj privredni rast i otvaranje novih radnih mesta.

Mali je rekao da će Grad ponuditi investitorima više od 60 projekata kroz infrastrukturne projekte, direktne investicije i razvoj malih i srednjih preduzeća.

On je rekao na da će na tom forumu, između ostalog, teme biti i Beograd na vodi, privatizacija PKB-a, kao i privrede zone, investicije upravljanja otpadom, čija je vrednost oko 250 miliona evra i rekao da je osnovni cilj Gradske uprave da pokaže investitorima da je njihov interes da ulažu novac, ne samo u Beograd, već i u Srbiju.

"Ako je prošla godina bila godina fiskalne konsolidacije, neka ova i naredna budu godine investicija", rekao je Mali i dodao da 40 odsto ukupnog BDP-a koji proizvodi Srbija dolazi iz Beograda.

Komentari 74

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dule

Procitah svih 77 komentara (u tom trenutku) bas u inat i 75 su botovi komentarisali. Inace jako originalni komentari. Uvek isto kod svake vesti o premijeru. Ko da ih je kompjuter generisao...

pera2037

Posle mnogo godina propadanja vreme je da krenemo uzlaznom putanjom. Verujem Vucicu jer predano radi za gradjane Srbije.

Sofija

Srbija je na dobrom putu ka oporavku i uapehu.

special image