• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić i Sijarto pustili u rad fabriku kablova

Premijer Aleksandar Vučić i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto svečano su danas pustili u rad pogon fabrike "Tisza Automotive" d.o.o., koja proizvodi električne kablove za automobilsku industriju.

  Premijer je podsetio da je tamo danas 300 ljudi zaposleno, da je dodatnih 150 na obuci, za koje se nada da će se pokazati dkao dobri, vredni i marljivi radnici, kao i da će biti primljeni na posao.

"Ovo je rezultat dobre saradnje, zajedničkog rada dve vlade. Zahvalan sam predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu što su želeli da povećaju broj svojih investicija i prisustvo svojih investitora u Srbiji", istakao je Vučić prenevši da Mađarska planira da otvori i svoje trgvinsko predstavništvo i investicionu banku u Beogradu.

Ta saradnja, zaključio je, pokazuje široko prijateljstvo i ozbiljnost u saradnji koju Srbija ima sa Mađarskom.

Kako je rečeno, do maja sledeće godine u fabrici u Senti bi trebalo da bude 800, a do kraja 2016. godine hiljadu radnika.

Generalni direktor kompanije "Tisza Automotive" Peter Hladinec je rekao da su tri godine radili, uložili puno napora kako bi se došlo do današnjeg dana.

U realizaciji projekta, kaže, imao je podršku Beograda, vojvođanske vlade i Sente i veoma je zahvalan što je ova investicija realizovana.

Šef mađarske diplomatije istakao je da mu je velika čast što je dobio poziv da dođe u Srbiju i otvara pogon u izazovno vreme, kao i da se radi o dogajađu u kojem se prijateljstvo potvrđuje.

Kako je rekao i ovo je potvrda velikog prijateljstva i izuzetnih ekonomskih odnosa između dve zemlje, a otvaranje fabrike je obostrano korisno, ali i za srpsku i mađarsku zajednicu.

Sijarto je podsetio da je pre godinu dana trgovinska razmena bila 1,4 milijardi evra, nada se da će ove godine biti povećana, otvaranje pogona smatra bitnim za region, ali i srednju Evropu i najavio je da će Eksim banka i Privredna komora Mađarske otvoriti predstavništva u Beogradu.


Komentari 93

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boban

Srbija i Madjarska ne mesaju migrantsku krizu koja je zahvatila celu Evropu sa privrednom saradnjom.

Kakileu

Nova radna mesta, to nam treba! Bravo!

Bilja

Uvek je lepo cuti da se otvaraju nova radna mesta.

special image