Ukoliko volite da vaš čokoladni kolač ima i lepo testo i čokoladnu glazuru, odvojite malo vremena i pratite ovaj jednostavni recept:

Sastojci za testo mafina:

100 grama nezaslađene čokolade

85 grama putera

400 grama šećera

3 jaja

jedna kašičica vanilinog ekstrakta

135 grama brašna

Sastojci za čokoladnu glazuru:

60 grama putera

3 kašike pavlake za kuvanje

3 kašike nezaslađenog kakao praha

pola kašičice vanilinog ekstrakta

400 grama šećera (može i više ako procenite da je potrebno)

Način pripreme:

1. Zagrejte rernu na najviše i spremite pleh, koji bi trebalo da obložite sa papirom za pečenje i puterom.

2. U velikoj staklenoj činiji, stavite u mikrotalasnu čokoladu i puter. Proveravajte i mešajte na svakih 30 sekundi, dok se puter ne otopi, izvadite iz mikrotalasne, pa onda nastavite sa mešanjem i dok se čokolada ne istopi potpuno

3. U mešavinu dodajte šećer, jaja i vanilu, pa sve to promešajte. Onda dodajte i brašno.

4. Smesu rasporedite po plehu i ostavite da se peče otprilike 30 minuta. Površina testa bi trebalo da bude blago hrskava, a probodite čačkalicu kroz testo, koja bi trebalo da bude čista kada je izvučete - tada znate da je gotovo. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu.

5. Kako bi napravili glazuru, u šerpicu stavite puter, pavlaku za kuvanje i kakao. Stavite na ringlu i mešajte dok smesa ne bude glatka. Prebacite u činiju, gde u ovo dodajte šećer i vanilu. Mikserom izmešajte dok ne bude pufnasto i čvrsto. Možda će vam biti potrebno više od 200 grama šećera, pa dodajte ukoliko mislite daje glazura previše tanka. Takođe, ukoliko ne postane punfasta, stavite je frižider na 20 minuta, pa onda izmiksajte opet.

6. Namažite glazuru preko mafina. Ostavite da se stvrdne (možete i u frižider da stavite) i onda možete da počnete sa uživanjem!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.