Čili (sa pasuljem) možda zvuči kao jelo za koje koje vam je potreban veliki trud da bi ispalo ukusno. U tom slučaju će vas iznenaditi da čili sa tri jednostavna sastojka može biti "prste da poližeš". Provereno!

Sastojci:

500 grama mlevenog mesa (po izboru)

dve konzerve crvenog pasulja

jedan litar paradajz sosa za kuvanje

Način pripreme:

Izdinstajte mleveno meso u dubokom tiganju ili šerpi (potrebno je da bude dovoljno velika da posle stane pasulji paradajz sos). Ubacite so i biber po želji.

Kada je meso gotovo, u posudu sipajte paradajz sos i mešajte nekih 10-15 minuta. Ukoliko želite da čili bude ljut, ubacite jednu ljutu papričicu. Za umerenu ljutinu, isecite je na pola, a za ljubitelje "bljuvanje vatre", iseckajte je na sitnije komade kako bi pustila što više ljutine.

Sos je krenuo da "krčka"? Dospite dve konzerve crvenog pasulja, promešajte još nekih pet minuta i gotovo!

Ova količina je za četiri do pet osoba, a da bi sos bio gušći kupite pasirani paradajz sos za kuvanje ili ubacite u smesu dok se kuva kašiku brašna (dobro promešajte) - to će definitivno pomoći.

Prijatno!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.