• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policijski sindikat se žali na MMF

Izvor Beta

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštioda je obavestio Evropsku policijsku uniju (EPU) o lošem stanju srpske policije kojoj, kako se navodi, MMF odbija da poveća platu, odnosno da je delimično vrati na raniji nivo.



Sindikat je od predsednika EPU Gerita van de Kampa zatražio da obavesti Evropski savet i Evropsku komisiju o odluci MMF-a koja, kako je ocenio, direktno zadire u bezbednost građana Srbije i Evrope.

"Nije nam jasno zašto MMF odobrava vraćanje na staro zarada svima, osim onima koji brinu o bezbednosti Srbije, ali i evropskog kontinenta koji je upravo pod navalom migranata iz Afrike i Azije. Ne želimo da razmišljamo da iza toga postoji zla namera", rekao je predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović.


On je dodao da su zaposlenima u MUP Srbije do sada smanjene plate dva puta, dnevnice su umanjene sa oko 20 evra na 1 evro i 15 centi, a najiskusniji kadrovi su penzionisani pre vremena.

"Zbog toga smo apelovali na predsednika EPU da ukaže Evropskom savetu na gorući problem bezbednosti u Srbiji, kojoj prete izlivi ekstremizma, migracije stanovništa, organizovani kriminal, pa zbog sve lošijeg stanja u srpskoj policiji, postoji pretnja da se prekine jedinstvena bezbednost kontinenta, na kojoj trenutno rade sve evropske policije", rekao je Mijailović.

Evropska policijska unija je krovna organizacija policajaca u Evropi sa više od 700.000 članova.



Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

haha

Kad je bio gej prajd cela policija pod punom ratnom opremom da prebija vecinu naroda koji je protiv te manifestacije,ali to nije poenta nego u mozgovima policajaca,ta je bila prilika posle gej setnje trebalo je da prosetaju i oni do vlade i porazgovaraju o platama a oni uzeli onih par hiljada dnevnica i otisli kuci haha

Wullf

Isto je stanje i u vojsci

Xyz

Ne smemo vise ni da p*dnemo a da ne pitamo mmf. E srbijo moja

special image