• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utorak - tužan dan za Nemačku i nemački fudbal!

Izvor mondo.rs

Drama u Hanoveru, srećom, završena je bez posledica.

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Nemacke i Holandije, koja je trebalo da se igra u utorak od 20.45, otkazana je oko sat vremena pre njenog pocetka zbog sumnjivog kofera pronadenog na stadionu Nidersaksen u Hanoveru.

IZ MINUTA U MINUT:

- Utorak, 17. novembar 2015, proglašen je kao "tužan dan za Nemacku i nemacki fudbal".

- Situacija u Hanoveru se smiruje, a narednih dana bice poznata odluka da li ce nemacki klubovi igrati utakmice 13. kola Bundeslige narednog vikenda.

- Na konferenciji za medije Ministarstva unutrašnjih poslova Nemacke, srecom, demantovano je da je pronadena ekslpozivna naprava u ambulantnim kolima. Zapravo, nigde nije pronaden eksploziv.

- Nije bilo hapšenja, a fudbaleri reprezentacija Nemacke i Holandije vracaju se u svoje klubove!

- Ministar unutrašnjih poslova Nemacke, Tomas de Mezijer, kaže da je "informacija o pretnji eksplozivnom napravom došla od inostranih izvora", ali i da postoji "velika pretnja Nemackoj i Evropi".


- Utakmici u Hanoveru želeo je da prisustvuje i proslavljeni reprezentativac Holandije Rud Gulit, koji je zabeležio video na povratku sa stadiona:


- Konferencija za medije koja je bila zakazana za oko 21 sat, odložena je kako bi se osiguralo mesto na kojem ce se ona održati.

- Policija je zatvorila i deo Centralne železnicke stanice u Hanoveru, pošto je pronaden još jedan sumnjiv objekat!

- Šef policije u Hanoveru Volker Kluve kaže da je postojala ozbiljna pretnja za taj grad uoci fudbalske utakmice reprezentacija Nemacke i Holandije.

"Postojala je konkretna opasnosti za ceo Hanover. Bilo je konkretnih planova da se izazove eksplozija", rekao je Kluve za televiziju Skaj sport, a prenosi Beta.

On je dodao da je bilo planirano da se eksplozija dogodi na stadionu.

Gradonacelnik Hanovera Stefan Šostok rekao je da je bezbednost najvažnija i da veruje da je policija donela ispravnu odluku kada je evakuisala stadion.

"Ako je pretnja postojala, onda su te mere morale da budu preduzete", rekao je Šostok za nemacki "Bild".

- Novinska agencija DPA, pozivajuci se na nemacke službe bezbednosti, prenosi da pretnja stiže od Islamista.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemacke najavilo je konferenciju za medije oko 21.00.

- Utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj pocele su u unapred odredenim terminima (20.45). U Kopenhagenu igraju Danska i Švedska, a u Mariboru Slovenija i Ukrajina.

- Policija je puškama zaustavila muškarca na oko jednog kilometra od stadiona. Pojedinci na Twitteru pišu da je pušten posle provere dokumenata.



- Brojni nemacki mediji prenose da je eksplozivna naprava pronadena u ambulantnim kolima ispred stadiona, ali još nema zvanicne potvrde da je to tacno.

- U 21.00 na cuvenom Vembliju u Londonu sastaju se reprezentacije Engleske i Francuske, a pogledajte kakvo je tamo obezbedenje zbog napete situacije širom Evrope ovih dana i straha od novih teroristickih napada:


- TV mreža ABC prenosi informaciju iz policije da postoji osnovana sumnja o mogucem teroristickom napadu na podrucju celog grada, a ne samo na stadionu Hanovera. Autobisi sa fudbalerima su evakuisani na bezbedno, ali nije precizirano gde.

Sumnju o pretnjama na širem podrucju potvrdio je šef policije u Hanoveru:



- Evakuisana je i dvorana u blizini stadiona u Hanoveru u kojoj se održavao kocnert pop benda "Sinovi Manhajma" (The Sohne Mannheims)!


- Po najnovijim informacijama iz Nemacke, policija je poslala zahtev da na stadion dodu eksperti u deaktiviranju eksplozivnih naprava.

- Policija je onima koji su se zatekli u blizi stadiona rekla da se što pre udalje, medutim, vozovi koji idu do/od stadiona su zaustavljeni i posetioci moraju da pešace.


- Kofer je pronaden oko dva i po sata pre pocetka utakmice, posle cega niko nije mogao da pride stadionu, pošto je policija zatvorila sve prilaze.


- Za ovu utakmicu bio je planiran dolazak nemacke kancelarke Angele Merkel i mnogih ministara, a pripremljena je bila i koreografija u znak podrške žrtvama u Parizu.


- Pre samo cetiri dana u Parizu su se dogodila tri sinhronizovana teroristicka napada, od kojih se u jednom bombaš samoubica razneo ispred stadiona na kojem je u toku bila prijateljska utakmica Francuske i Nemacke.


- Zbog akcije hapšenja terorista i ugrožene bezbednosti, ranije je otkazan prijateljski duel Belgije i Španije, koji je takode trebalo da se igra ovog utorka uvece u Briselu.

Uskoro opširnije...

Komentari 43

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

question

da li ce biti otkazano prvenstvo evrope u fudbalu

Rodja

Ljudi evropljane mogu da uniste samo dojavama i praznim koferima.

Serbia forever

U strahu su velike oci, a ni savest nije mirna!

special image