• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Mirela Priselac Remi

Izvor mondo.rs

Pevačica grupe Elemental za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

Mirela Priselac Remi dugo nastupa sa zagrebackom grupom Elemental. Svojim oštrim stihovima kritikuje tamošnju vlast, situaciju u svetu, sivu svakodnevnicu, ali i ljubav...

Remi je studirala španski i engleski jezik. Kako kaže ceo život je okružena knjigama, pa joj otud pravo da nam zapravo kaže koje knjige deca ne treba da citaju pre punoletstva.

Šta najviše voliš da citaš, i koliko imaš vremena za to?

Citam stalno! Izbacila sam televizor iz kuce pre tri godine i samo citam. Shvatila sam da nas "bombarduju" sa previše sadržaja i da mi to ne treba. Ovako uzmem knjigu i uživam u sadržaju koji sam ja odabrala.

Koja ti je omiljena knjiga?

U poslednje vreme dosta citam poeziju domacih autora. Gospodica Filic je odlicna. Njena poezija je britka, duboka. Ona inace piše prozu, malo ljudi zna da ona piše poeziju. Takode, moja velika inspiracija za moje pesme su i pesme Arsena Dedica, ali ne ove koje izvodim sa grupom, nego one koje pišem u tišini, tzv. tiha poezija.

Tri knjige koje ne bi trebalo da procitamo pre punoletstva

U srednjoj školi nam serviraju razne knjige koje moraju da se procitaju. Mislim da naši mentalni sklopovi nisu spremi na te knjige u tom trenutku i da neke od njih treba da se citaju kada se izborimo sa pubertetom i postpubertetskim problemima.

Knjigu Antoana de Sent Egziperija "Mali Princ" nikako! Sve te metafore koje se prožimaju kroz delo, klinci uopšte ne kapiraju. Potom "Galeb Džonatan Livingston" Ricarda Baha i "Starac i more" Ernesta Hemingveja koje stvarno nismo u stanju intepretirati na pravi nacin u tom trenutku sazrevanja.

Neko treba ozbiljno da se pozabavi decjom lektirom!

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar pan

Galeb je toliko losa knjiga da je ne bi trebalo citati bilo kad.

zoran

nisam procitao ni jednu od navedenih knjiga niti cu niti bi tako da je Mirela u pravu za sada. mozda procitm koju od tih knjiga al ne verujem u to nekako me te knjige ne privlace niti mu se cine zanimljivim.

miki

@zoran Na osnovu tvog pravopisa vidi se da ne citas. Ne znam samo zasto si ponosan na to.

SERIJE