POTREBNO:
- 100 grama speltinog brašna
- 100 grama ražanog brašna
- 40 grama heljdinog brašna
- 40 grama ovsenog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica origana
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- kašika belog susama
- kašika crnog susama
- kašika maslinovog ulja
- 240 militara kisele vode
PRIPREMA:
Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni Celzijusovih. U činiji suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama "razvucite" smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.
(Recept preuzet sa sajta Hrono kuhinja)
Zvezdan Terzić tražio da ga pitaju sve: Zaradili smo 420 miliona evra, neću da pričam o dugu!
"Ostanite kod kuće, izbegavajte putovanja": RHMZ izdao hitno upozorenje, prvi put se pokreće ovaj sistem
Fenerbahče otpustio Bobana Marjanovića? Povratak u Evropu pretvara se u katastrofu!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Sve što treba da znate o Crvena zvezda - Partizan: Prvi derbi u ABA ligi, a već se odlučuje cela sezona!