• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Svi moraju da plate porez!

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Sbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su napravljene ozbiljne promene u inspekcijskom nadzoru što se vidi u povećanoj naplati poreza.

"Ali, nismo uspeli da ubedimo sve građane da je za njih bolje da se radi u skladu sa zakonom", rekao je Vučić na konferenciji "Siva ekonomija i konkurentnost".

Važno je platiti porez, jer taj novac ide u škole, domove zdravlja, dečja igrališta, pozorišne predstave, dodao je Vučić.

Vučić je ocenio da se siva ekonomija ne može suzbiti dok se ne shvati da su obaveze prema državi u interesu građana.

"Suština je u pitanju hoćemo li mi trzišnu ekonomiju ili nećemo", rekao je premijer.

Vučić je porimetio da se od 90-tih godina svi deklarativno zalažu za tržisnu ekonomiju, a da u praksi niko do sada zapravo nije hteo da poštuje principe tržišnog privređivanja:

"Hajde da se dogovorimo: možemo da ne plaćamo ništa i da onda ništa i ne tražimo od države, ili da plaćamo državi obaveze, a ako neko neće milom, onda zakonskim sredstvima da ga prinudimo", rekao je premijer i ponovio da je suština u pitanju hoćemo li zaista tržišnu ekonomiju.

On je rekao da u uređenim zemljama građane ne interesuje ko je na vlasti, i da razumeju da moraju plaćati obaveze državi, da bi država ispunila obaveze prema narodu, prema građanima, u vidu finansiranja zdravstva, prosvete, socijalnih davanja...

"Mora da se menja odnos prema plaćanju poreza"

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički poručila je danas da je za borbu protiv sive ekonomije najvažnije da društvo promeni odnos prema plaćanju poreza. Udovički je, u izjavi za medije posle predstavljanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije u Palati Srbija, rekla da su već prošle godine postignuti rezultati koji su uspeli da smanje budžetski deficit.

"Brinemo li o budućnosti ili ne brinemo", objasnio je premijer da se sva ta pitanja vode na jedno - da se porez mora plaćati ako hoćemo da država ispunjava svoje obaveze.

"Možemo li mi sebe da promenimo", zapitao je premijer i dodao da smo u Srbiji napravili ozbiljne promene u inspekcijskom nadzoru, u broju prijaveljnih radnika, što se vidi po porezima i doprinosima, što je, kaze, odlično za budžet, zatim određene promene u parafiskalnim nametima, te u ukidanju fiskalnih procedura.

Prema njegovim rečima, suočavamo se sa kontradirktornim pristupom.

"Svakoga dana kada država kaže da želi da naplati porez suočeni smo sa napadima da država samo uzima i napada", primetio je predsednik vlade.

Komentari 196

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

da li moze da se takmici u postenoj trci dijete sa 7 godina i profi trkac? od kud ce neka mala radnjica od koje zivi nekoliko porodica da se takmici sa megamarketom u postenoj trci? a druga stvar neg drzava omoguci tim ljudima da se zaposle u drzavnoj firmi pa da lencuju ovako ko mi po vas cijeli dan i da cekaju plate!

Marko Marko

Nije problem ta konstatacija. Ali drugi problem isplivava na povrsinu. Problem je sto ovakvi porezi guse gradjane i predstavljaju strahovit udar na kucne budzete. Plate i penzije ste smanjili, dok ste struju, benzin i komunalije poskupeli. Niko normalan ne kaze da treba savetovati gradjane da ne placaju porez, ali kad bi imali odakle.

cpt

Placace svi, samo smanjite namete na rad.

special image