• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS u koaliciji sa Novom strankom, Petrovićem...

Izvor MONDO/Tanjug

Predstavnici DS, Nove stranke, stranaka Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Pokreta za Krajinu i Demokratskog saveze Hrvata u Vojvodini potpisali su danas koalicioni sporazum o nastupanju na izborima 24. aprila.

Oni će nastupiti na listi "Za pravednu Srbiju - DS" uz slogan "Da živimo normalno, da živimo sada".

Lideri Demokratske stranke (DS) i još pet političkih partija danas su potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učću na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila, a naziv izborne liste biće "DS - za pravednu Srbiju".

Demokrate će preživeti nefer kampanju

Pajtić očekuje i da izborna kampanja neće biti fer jer se režim i na prethodnim izborima služio i fizičkim nasiljem i međuljudskim manipulacijama. On je procenio da će DS postići bolji rezultat nego na prethodnom glasanju. "DS je preživela sve pokušaje da bude uništena, i fizičke i finansijske i medijske. I ne samo da smo preživeli nego smo jedina nada u ovoj nesrećnoj zemlji", rekao je on

Sporazum sa DS-om sklopili su Nova stranka Zorana Živkovića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini koji predvodi Tomislav Žigmanov, Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića i pokret Živim za Krajinu, Boška Ničića.

Predsednik DS Bojan Pajtić je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da su sporazum potpisale stranke koje su se i u prošlosti hrabro borile protiv režima Aleksandra Vučića.

Pajtić je naglasio da je taj režim zasnovan "na lažima, obmanama, neznanju i pljački građana" a da će slogan izborne liste koju prevodi DS biti "Da živimo normalno, da živimo sada".

On je rekao da režim tvrdi da Srbija pobeđuje iako je zemlju u poslednje četiri godine napustilo 200.000 mladih, a građani primanju najmanje plate i penzije u regionu.

Pajtić je rekao i da su aprilski izbori "možda poslednji voz za normalnu Srbiju, ako građani ne žele da za neku godinu žive na bulevaru Aleksandra Vučića, da idu u školu Aleksandar Vučić, da se po gradovima Srbije dižu spomenici Aleksandru Vučiću...".

"Sada je vreme da se izađe na izbore - 75 odsto građana je nezadovoljno i ukoliko oni izađu na izbore doći će kraj bedi, očajanju i strahu koji je u Srbiji uveo Vučićev režim", rekao je on uz ocenu da "ako više od dve trećine glasača izađe na izbore Vučić neće više biti na vlasti".

Prema njegovi rečima, lista koju predvodi DS "pošteno, iskreno i hrabro traži poverenje građana jer pristojna demokratska Srbija želi da vidi alternativu".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao je izbore za 24. april.

Komentari 180

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

leptir

Iz straha ponovo zajedno..... sto bi rekli hvataju se za slamku...

t

Ds je postao toliko nemoćan da postaje smešan skim ulazi u koaliciju!

BELORKVANIN

u Beloj Crkvi bili su na vlasti pa je SMS pokupovao mandate pa skoro isti ostali na vlasti na celu sa MAKIJEM. citajte belocrkvanske vesti

special image