RECEPT ZA POSNE LEPINJE
Potrebno:
100 grama ražanog brašna
50 grama ječmenog brašna
2 kašičice sušenog vlašca
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika susama
1 kašika suncokreta
2 decilitra vode
Priprema:
Prvo pomešate suve sastojke, a zatim dodate vodu. Sve lepo umešajte kašikom i vadite testo na pek papir koji se stavili u pleh. Od ove smese ćete dobiti šest manjih lepinja. Mokrim rukama malo zagladite testo i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite ih desetak minuta na 210 stepeni.
"Uz posne lepinje je išla salata od leblebija, maslina i malo rukole. Sve sam umešala a zatim dodala malo limunovog soka", piše Ana Ćubela na svom sajtu "Hrono kuhinja" i dodaje da ovakav doručak napravi s vremena na vreme nevezano za praznike jer "voli da odmara od mesa i životinjskih proteina".
UKOLIKO I VI IMATE PROVERENE RECEPTE ZA POSNA JELA, PODELITE IH SA NAMA I OSTALIM ČITAOCIMA U KOMENTARIMA.
HVALA!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
Zvezda može do Top4, a kakve su šanse Partizana: Softver izračunao sve o srpskim klubovima u plej-ofu Evrolige!
Ispaljeni američki projektili na Rusiju: Preti velika eskalacija sukoba, Putin zapretio da će gađati Orešnikom
Kad ne smišlja Zvezdine pobede, onda je u Hramu Svetog Save: Sferopulos za MONDO o srpskoj kulturi, istoriji i Beogradu
Jago nije teže povređen, Zvezda dobila najbolje vesti: Otkriveno kada se Brazilac vraća na parket!
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru