Poznati kuvar je ranije najavljivao svoj dolazak u Srbiju, nazdravljajući nam čokanjčetom rakije i rekavši da jedva čeka da proba naše specijaliteta. Džejmi nije došao da obeleži to što je njegov časopis počeo da izlazi u Srbiji, ali izgleda da je naše specijalitete ipak negde probao.
"Tortilje punjene grilovanim mesom (ćevapi) i sosom od crvene paprike (ajvar), idealan su obrok kada vam dolazi društvo. Napravite smesu za ćevape barem nekoliko sati pre nego što ih stavite na roštilj, a najbolje bi bilo da ih napravite veče pre nego što ih ispečete", napisao je Džejmi na svom sajtu.
Potrebno za šest osoba:
- 750 grama mlevenog junećeg mesa
- 400 grama mlevenog svinjskog mesa
- glavica i četiri čena belog luka
- dve kašičice sode bikarbone
- kašika mlevene paprike
- jedno jaje
- 150 mililitara kisele vode
- maslinovo ulje
- glavica crnog luka
- veza peršuna
- šest tortilja
Priprema:
U veliku posudu stavite juneće i svinjsko meso, zatim oljuštite i iseckajte četiri čena belog luka. Dodajte sodu bikarbonu, papriku i začine. Dodajte jaje i rukama izmešajte smesu, a zatim sipajte kiselu vodu, da se sve sjedini.
Meso podelite na deset ili 12 delova, a zatim svaki deo oblikujte kao kobasicu - neka bude dugačka oko deset centimetara, širine oko dva centimetra. Stavite ćevape na podmazan pleh, prekrijte folijom i stavite da odstoje u frižideru.
Pecite ih na roštilju, ili u tiganju na šporetu na srednjoj vatri, ne duže od 15 minuta.
Džejmi predlaže da ćevape poslužite na tortiljama, uz malo ajvara.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti