• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Ne pijem, ali danas hoću!

Izvor mondo.rs

Premijer Srbije danas je vidno raspoložen čestitao Smederevcima, ali i partnerima iz Kine prodaju Železare Smederevo i poručio da će danas u tu čast popiti piće.

"Bio sam narodni premijer i borio se za narod koliko sam mogao... Ne pijem, ali danas ću morati sa našim prijateljima... toliko smo truda, rada i vere uložili", rekao je Vučić.

Vučić pomaže deci oboleloj od raka

Vučić je najavio da će učiniti sve da pomogne Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka da uskoro počne izgradnja hemato-onkološkog odeljenja u Kliničkom centru Niš. Vučić je na Twitter nalogu napisao da će pomoći, bez obzira na rezulate izbora.

Želim vam mnogo zdravlja i veselja. Živelo Smederevo, živela Srbija", poručio je Vučić koji je odustao od čitanja govora koji mu je napisan za tu priliku.

On je rekao da je ugovor o prodaji Železare velika stvar za Srbiju i Smederevo.

"Napisali su mi za danas lep govor, ali ne mogu da ga čitam pred vama! "Danas je važan i veliki dan za sve nas i ovo je veliki dan za vas radnike Železare, zaslužili ste ga posle mnogo godina neizvesnosti da li će biti posla sutra. Zato vam čestitam", rekao je Vučić.

Dodao je - "Hoću da pokušam da ispričam priču koliko je Železara važna za sve nas. Kada smo ušli u vladu svi smo hteli da se ratosiljamo tog problema, ali kad sam upoznao predstavnike Železare, kada sam video pogled radnika koji je tražio da se nešto uradi, ja sam rekao nije novac uvek najvažniji".

"Priča o Železari je priča o neodustajanju i borbi, bez vas dragi radnici ne bismo u tome uspeli", poručio je Vučić.

Uspeli smo, kazao je, jer na svakom od tri zvanična sastanka koje je imao sa kineskim zvaničnima i nekoliko drugih susreta, naši prijatelji iz Kine su nas pitali šta je to što je Srbiji najvažnije.

"Rekao sam hvala divan nam je most Mihailo Pupin, ali simbol Srbije, najvažnije mesto u Srbiji jeste Železara Smederevo. Ako možete da nam pomognete učinite to", ispričao je pemijer.

On je otkrio tajnu i da je jedan "veliki lider" jedne, kako je rekao, velike evropske zemje tražio da Kinezi preuzmu njihovu železaru, ali da su mu 'naši kineski prijatelji rekli: Srbija je priroitet, Idemo u Smederevo". "Zato, hvala rukovodstvu Kine", rekao je.

On je rekao i da Srbi vole Kineze. "Vi ste dobrodošli, osećajte se kao u svojoj kući", poručio je premijer, koji je dodao da očekuje da i kineski predsednik Si Đi Ping u junu doći u Srbiju.

Premijer je večeras izjavio da posle potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom Hestil, država više nema nikakvih daljih obaveza prema Železari Smederevo.

On je najavio da ce za dva tri dana biti objavljen ugovor sa Hestilom.

"Ovo je idealno, bolje je nemoguće, ne postoji nijedan drugi kupac u svetu", rekao je Vučić na televiziji Pink.

Prema njegovim rečima, sporazum o budućem investiranju kineske kompanije u Smederevu, koji dolazi 20. maja, neće biti objavljen, jer je reč o biznis planu, ali da se nada da će Kinezi da ulažu još više i da će tako da pobede sve evropske železare.

Današnja svečanost u Smederevu okončana je velikim vatrometom, a prisustvovao joj je veliki broj građana. Saznajte kako je izgledala kompletna današnja svečanost povodom prodaje Železare.

Izvor: printscren/MONDO/RTS

Komentari 218

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Владимир

Време ће показати. Држава се није снашла са вођењем једне тако велике фирме, ајде да ми буде драго што се то десило, и што више држава неће уплаћивати Железари, што је ок. Наш новац ће остајати у државној каси, ваљда за нешто друго. Али желим да знам где ће да буде, и на шта се троши. Да се посланицима не повећавају плате, да нису заштићени као бели медведи, да се улаже у болнице и мања места, да се развијају, да ли то данас и једна влада може да уради? Не нажалост...

durent

Sve je prodao sto je mogli da se proda i ponosi se sa tim,bolje da cuti da se ne blamira.Kad cujem njegovo.prezime povraca mi se,a kamoli sliku da vidim.

nemanja

o kako ste smesni vi naprednjaci,mislim nemam nista protiv vas. Ali previse ste ocigledni,smanjite malo hvalospeve,razumem i da su izbori,ali preteraste bre ljudi,pa samo je prodao fabriku:-D :-D :-D

special image