Saznajte kako da savršeno skuvate jaja za Uskrs, ali i inače.
Budite spremni na to da će neka jaja pući tokom kuvanja ili farbanja, ali kako biste štetu smanjili na minimum, saznajte kojih pet grešaka pravimo tokom ovog lepog uskršnjeg običaja.
Kuvanje jaja u maloj šerpi
Ako kuvate više od tri komada, računajte da se neka neće skuvati, a da će neka pući.
Ne stavljajte neskuvana jaja u proključalu vodu
Verovatno mislite da ćete tako ubrzati proces kuvanja, ali ne, niste u pravu. Uvek jaja kuvajte tako što ćete ih staviti u hladnu vodu, pa će se i ona zagrevati kako se voda bude grejala i tako će se ravnomerno skuvati.
Jaja koja su se predugo kuvala
Desi se, čovek zaboravi kada je stavio šerpu na ringlu... Ali ako želite da vaša jaja budu jestiva, onda povedite računa i nemojte da ih kuvate duže od deset minuta.
Nakon kuvanja operite jaja u hladnoj vodi
Zašto? Kako biste zaustavili proces kuvanja, jer će u suprotnom nastaviti da se kuvaju "unutra".
ajnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.