• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su jagode iz Srbije pune pesticida?

Izvor MONDO/Agencije

Uprava za zaštitu bilja još nije dobila zvanično obaveštenje ruske Federalne službe za veterinarska i fitosanitarna pitanja da su proizvodi iz Srbije koji su se izvozili u Rusiju sadržali povećan sadržaj ostataka pesticida, nitrata...

 Voće i povrće u Srbiji puno pesticida? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako je rečeno agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede, fitosanitarna inspekcija već radi kontrole i do sada je uzeto oko 20 uzoraka trešanja i jagoda koje se trenutno izvoze u Rusiju i ni u jednom uzorku nije utvrđeno da ima povećanog sadržaja ostataka pesticida.

U Ministarstvu poljoprivrede Srbije navode i da je voće i povrće koje se prodaje u registrovanim objektima na srpskom tržištu zdravstveno ispravno i bezbedno za konzumiranje i upotrebu.

Ruska poljoprivredna inspekcija Rošeljhoznadzor otkrila je pre nekoliko dana da deset odsto kontrolisanog uvoznog voća i povrća uvezenog u Rusiju sadrži nedozvoljene količine pesticida i nitrata, i da su ti proizvodi poreklom iz Srbije i Moldavije.

Uprava Rošeljhoznadzora za Moskvu, Moskovsku i Tulsku oblast navela je da je to rezultat majskih provera 1.068 obrazaca uvezenog voća i povrća. Najveća nedozvoljena količina pesticida pronađena je u isporukama jabuka iz Srbije i Moldavije u količini od 435,7 tona.

Najveća nedozvoljena količina nitrata pronađena je u jagodama iz Srbije i Moldavije, ukupno 83,2 tone.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MULEN ROSE

je su nemaju ni mirisa ni ukusa samo su za ukras!!!

dalabu

Sve dok ne bude "robija" kako za "jadnog" seljaka...tako i za nadlezne... nema leba od ove drzave...samo odgovornost... Jedni kod nas nema kontrole...jedino kod nas postoji kategorija "jadni" seljak... Resenje je prosto...jasna pravila igre...ko ne postuje zna sta mu sledi... sve ostalo je...kuckanje po netu... ;)

Ivan

Licno sam svedok da se na placu pored mene jabuke polivaju ama svaki prokleti vikend pocevsi jos od marta meseca! Otrovi su toliko jaki da ne mozes da dises i to u sred naseljene ulice a inspekcije ne reagju ni na jednu prijavu!!! Kazu, koriste se dozvoljena sredstva??!! ?Ako su dozvoljena i nisu stetna, zasto koristi kacigu kao da putuje u svemir kada poliva dozvoljenim sredstvima? Niko nama ne trebam sami cemo sebe istrebiti!

special image