• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici Fijata krajem nedelje sa Vučićem

Izvor Tanjug

Predstavnici Samostalnog sindikata fabrike Fijat u Kragujevcu, nakon najavljenog smanjenja broja zaposlenih, razgovaraće krajem ove sedmice sa premijerom Aleksandom Vučićem o budućnosti te kompanije.


Sindikak će, kako se navodi, od države, kao vlasnika 33 odsto kapitala kragujevačke fabrike, tražiti da se uključi u pregovore sa poslovodstvom i da podrži njihov predlog o pokretanju proizvodnje novog modela u Kragujevcu, kako bi se sačuvala radna mesta.

 Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković kaže da je ušteda koja je ostvarena čestim prekidima u proizvodnji i kolektivnim odmorima, izuzetno mala i bez većeg efekta.

"Mi smo spremni da se žrtvujemo za opstanak fabrike. Svesni smo da je potražnja za modelom '500L' koji se već četiri godine proizvodi u Kragujevcu ispod naših očekivanja, ali ne želimo da i Srbija i Kragujevac ostanu bez tako značajnog proizvođača kao što je Fijat. Jedino rešenje za spas fabrike je pokretanje proizvodnje novog modela", rekao je Marković.

Inače, početkom prošle nedelje poslovodstvo italijanske fabrike je najavilo da će do kraja avgusta ukinuti celu jednu smenu u proizodnji i na taj način ugasiti oko 900 radnik mesta u samoj fabrici, zbog čega bi i u kooperantnim fabrikama bilo zatvoreno još 600 radnih mesta.

Odlazak iz fabrike, za sada je predložen po modelu dobrovljnosti, nakon čega će uslediti i otpuštanje po principu tehnološkog viška.

Komentari 77

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kilo leba litar mleka

Dogadjanja u kragujevackoj fabrici posledica Su zatamnjenih delova na ugovoru Sa fijatom. Zasto javnosti nikad nije objavljeno Sta u ugovoru stvarno pose?

Adriano

Alo,ljudi-svatote da je zavrsena stvar,ako su rekli da gase jednu smenu..to je gotovo..sve najbolje

Darko

Vucic je uvek na strani radnika.

special image