• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Plate već veće, platni razredi - užas

Izvor Tanjug

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti užasno teško izraditi platne razrede za zaposlene u javnom sektoru, a da je MMF zadao Srbiji "nemoguć domaći" po tom pitanju.

"Cela ta priča o platnim razredima biće užašno teška... Nije MMF rekao da je protiv povećanja plata i penzija, ali su zadali nemoguć domaći - da pre nego što se u javnom sektoru povećaju plate moramo da objasnimo kako ćemo da napravimo platne razrede", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Konstatovao je da će kakvi god da budu ti platni razredi uvek biti nezadovoljnih i onih koji imaju viša i niža primanja.

Vučić je dodao da je cilj države da podstiče rast privatnog sektora i da je u tome uspela u prethodnom periodu.

"U našim medijima se neretko greši, ljudi govore da će biti povećane plate i penzije tada i tada, ne, plate su već povećane, ali u privatnom sektoru, veće su nego bilo kada u prethodnom periodu. To nije dovoljno, moraju da budu mnogo veće", rekao je Vučić, dodajući da je posao političara da stvori ekonomske uslove da privatni sektor jača.

Cilj kada su u pitanju plate u javnom sektoru jeste da se izjednače plate vozača, kako je rekao, i u Vranju i u Beogradu.

"To je problem sa kojima se suočavamo, jer je tu pitanje šta je starije - kokoška ili jaje. Ovaj će da kaže da, ali troškovi života u Beogradu su veći, tačno je, a kada mu kažete da ide da živi u Vranju, onda kaže da neće, a onda će onaj iz Vranja da kaže e sad ću ja u Beograd pa i mene moraš da zaposliš kao vozača i odgovora na to pitanje nema", rekao je Vučić.

Dodao je da, kada je u pitanju radni učinak, moramo još više i bolje da radimo, jer bez toga nema napretka.

"Video sam da na nekim demonstracijama, divnim i demokratskim, napisali su 'Vučiću, život nije posao'. Tevi nije, meni jeste i u tome se i razlikujemo, zato sam ja uspešan, a neki od vas nedovoljno uspešni i zato ne možete da me pobedite na izborima. Uzmite malo više balona, možda me pobedite na sledećim izborima, ali za tri godine i 10 meseci",

Komentari 85

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlaja

Zamolio bih nekog od simpatizera sns da mi objasni šta mi to dobijamo ako poslušamo mmf? Malo ste dosadni sa kucanjem poruka u kojima veličate vašeg predsednika, a da pritom ništa konkretno ne napišete. Takođe, platni razredi su već trebali da budu primenjeni, ali se dotični uplašio da će otići sa vlasti jer bi kao osnov uzeo prosek najnerazvije opštine u Srbiji.

za Vlaja

@Vlaja srecom je ovo bio prvi komentar koji sam procitala pa sam se pripremila za kategoriju tuznih koji nemaju cime da shvate koliko brukaju onoga koga velicaju i postizu suprotan efelkat

Nebojsa

Kako bi voleo da mogu da mu verujem.

special image