• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd dobija operu? (FOTO)

Izvor mondo.rs

Opera, kule, hotel, komercijalni sadržaji - pogledajte šta je predviđeno u novobeogradskom Bloku 18.

Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta Beograda na vodi, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda, rekao je glavni urbanista Milutin Folić.

Postojeća urbanistička šema biće transformisana iz slobodnih, poluatrijumskih i linijskih blokova, u zatvorene tradicionalne blokove koji formiraju front priobalja.

Kule duž autoputa privlačiće pogled dok se vozite mostom, a dve kule uz Bulevar Vladimira Popovića uokviruju urbanistički potez Bloka 18. Glavni pravac Bulevara je produžen do reke i preko mosta povezan sa drugom obalom, navedeno je u projektu.

Glavna atrakcija ovog prostora biće Operski trg sa zgradom opere, koji će se preko promenade i pešačkog mosta spojiti sa obalom u starom gradu na drugom kraju reke.

Autorski tim je planirao da na prostoru Bloka 18 budu objekti za stanovanje, obrazovanje, zdravstvo, trgovinu, poslovanje, komercijalne delatnosti, ugostiteljstvo, umetničke i kulturne sadržaje.

Poslovni apartmani biće na obodnim stranama bloka, hotel na priobalju, a planirani su i institut kulture i umetnosti, obdanište, dom zdravlja, škola, studentski kampus, hotel- kula, poslovni blokovi, komercijalni blok operskog trga, opera, muzej-galerija, stambeni blokovi, komercijalno-trgovački sadržaji, ugostiteljski i kulturni sadržaji u paviljonima na promenadi.

Po obodu bloka, duž jakih saobraćajnica zastupljeni su pretežno komercijalni sadržaji, središnji deo bloka pretežno zauzima stanovanje, dok je uz Brodarsku ulicu formiran niz objekata kulture. Ugostiteljski objekti niske spratnosti u obliku plovnih objekata biće izgrađeni uz promenadu uz Brodarsku ulicu.

Stambeni objekti su zastupljeni u svim delovima teritorije sa komercijalnim sadržajima.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Andrej

@Mare Kaludjerica nije cigansko(romsko) naselje

x

posle tri godine od pocetka Beograda na vodi nije zavrsena ni jedna zgrada. A sada se vec prica i o operi

62

Srbija radi BG se gradi oduvek

special image