• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova sistematizacija EPS-a do marta 2017.

Izvor Tanjug

Do kraja marta 2017. biće urađena nova sistematizacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) kada će se tačno znati gde su viškovi, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.



On je rekao novinarima posle skupa "Ugalj - osporavani enegenti" da do tada neće biti proglašavanja "bilo kakvih tehnoloških viškova u EPS već će zaposleni moći dobrovoljno da odu".

"Do kraja marta 2017. imaćemo uređenu novu sistemizaciju i mapiraćemo delove EPS u kojima imamo viškove kao i delove gde imamo manjkove. Dok ne napravimo takvu kompletnu sliku koja nije samo priča nećemo imati proglasavanje tehnoločkih viškova", kazao je Antić.

On je naglasio da su jutros završeni pregovori sa Svetskom bankom oko plana optimizacije EPS-a i da ga je Nadzorni odbor tog javnog preduzeća već danas i usvojio.

"To je je značajan korak u restruktuiranju EPS i pokazuje da smo ponovo uhvatili korak sa svim merama koje Međunarodni monetarni fond očekuje od nas", rekao je Antić.

Prema njegovim rećima, važna je finansijska konsolidacija EPS-a koja će biti spovedena smanjenjem tehničkih gubitaka, povećanjem naplate, efikasnijom unutrašnjom organizacijom kompanije.

On je dodao da tu spadaju i sagledavanje optimalnog broja zaposlenih i ekonomska opravdanosti rada svih termoenergetskih kapaciteta u EPS-u.


Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bojan

Inace radnici imaju stez ali nemaju godine zivota.Uzece 800 e po godini staza,a EPS ce primiti nove, mlade partijske kadrove. Jadna li si zemljo Srbijo.

insajder

Mislim da u EPS-u treba da ostanu samo direktori,a svi ostali radnici da budu angazovani preko neke agencije i da rade za 18-20 000 dinara,a da ostane bar jos toliko po radniku posredniku.Trenutno bih rekao da je oko polovine radnika zaposleno u EPS-u,a ostali su na privremenim i povremenim poslovima godinama...

Deda Veljko

Nije strašno što se pravi nova sistematizacija, problem su nepoznavaoci EPS-a koji će praviti sistematizaciju,ljudi koji ništa nisu uradili nešto u životu a kamo li u elektroprivredi.

special image