• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusima nudimo bivše gigante, oni se nećkaju

Izvor Tanjug

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je tokom posete Moskvi ruskoj delegaciji ponudio da uzmu učešće u restrukturisanju i oporavku pančevačke Petrohemije, i subotičkih Azotare i MSK.

Govoreći o razlozima zašto bi Rusi bili zainteresovani za ove firme, Knežević je u izjavi "Kuriru" rekao da je NIS najveći poverilac Petrohemije, dok je Gaspromnjeft većinski vlasnik NIS-a.

Osnovna sirovina koju Petrohemija koristi je primarni benzin, dodao je, a proizvodi ga NIS-ova rafinerija u Pančevu.

"Mi im nudimo da zajednički osposobimo Petrohemiju kako bi u budućnosti bila zdrava i profitabilna kompanija. Na isti način nudimo i da uzmu učešće u Azotari i MSK", rekao je Knežević za ovaj tabloid.

Kako je objasnio, država nudi ruskim firmama i druga preduzeća koja su u privatizaciji, a sve pod istim uslovima pod kojima ih je nudila i ostalima.

Upitan zašto bi to sada zanimalo Ruse, odgovara da Srbija ima povoljnije ekonomske odnose prema EU i drugim zemljama, odnosno slobodnu trgovinu.

Knežević je objasnio da je tokom posete Moskvi bilo reči o tome na relaciji dve države, a sada bi ruska strana trebalo da razgovara sa svojim firmama.

"Da pokušamo da napravimo posao, na obostrano zadovoljstvo", rekao je Knežević.


Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

Poneki zaboravljaju da je u NIS-u svaki drugi bio direktor. Koliko ih je samo isisavalo dobit. Ima i kolaterale, ali to je neznatno

Ardeljan Dorel

PETROHEMIJA I AZOTARA IDU RUSKIM TAJKUNIMA.ZNACI,OPET BEZ TENDERA,KAO I NIS,KOJI JE OTISAO DIREKTNOM POGODBOM,VLADE SRBIJE I RUSIJE,NETRANSPARENTNO

СНС=ДС=СПС=ДЈБ=NATO/EU/MMF

Свака сила гледа свој интерес,то је тачно,али морамо признати да интерес Русије иде најмање на штету Србије.(гледано у односу на интересе САД,ЕУ,В.Британије.......)

special image