• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAGRADNA IGRA: Skupljajte fiskalne račune jer...

Izvor mondo.rs

Građani će uskoro imati dobar razlog da sakupljaju svoje fiskalne račune. Vlada Srbije odlučila je da se i "srećom" bori protiv sive ekonomije i rešila da pokrene lutriju i nagradi potrošače sa fiskalnim isečcima.

 Fiskalni računi - Vlada priprema lutriju  Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio nagradnu igru kao meru protiv sive ekonomije. Spreman bogat nagradni fond. Bonusi i lokalnim samoupravama gde se najviše izdaju isečci.

U kolu su robne nagrade, a kako "Večernje novosti" saznaju, premija bi mogla biti i stan u Beogradu!

I lokalne samouprave će moći da se "igraju". I za njih su spremne vredne nagrade, a u opticaju su internet-parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta i drugi sadržaji.

Da će ova ideja uskoro zaživeti je na skupu Nordijske poslovne alijanse napomenuo i premijer Aleksandar Vučić. On je, negodujući zbog gradonačelnika Niša, koji se izvinjavao ugostiteljima koje su kaznili poreski inspektori, istakao važnost izdavanja fiskalnih računa.

"Potrebno je da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija iz Niša. Organizovaćemo lutriju i tombolu za fiskalne račune, pa će neko ko ima isečak moći da zaradi", rekao je premijer.

 On je istakao da su za dobre puteve, bolnice i škole neophodne pare, a one u budžet stižu ako se svi odgovorno ponašaju i uzimaju fiskalne isečke.

Organizacija će biti poverena Ministarstvu finansija, a već je formirana Radna grupa u kojoj su i predstavnici "Lutrije Srbije", Američke privredne komore, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Poreske uprave.

Lutrija je jedna od mera koje je NALED predložio u svom Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije. Vodili su se činjenicom da su u Slovačkoj, u sličnoj akciji, za četiri meseca poreski prihodi porasli za oko 500 miliona evra. Bilo je predviđeno da akcija sakupljanja računa počne još u januaru, ali je zbog izbora ceo posao odložen. Očekuje se da će do kraja godine početi njeno sprovođenje.

"Radna grupa još razmatra koliko računa će biti neophodno za učestvovanje u nagradnoj igri, kao i koji će minimalni iznosi biti na svakom isečku", kaže izvor lista.

"Još nije preciziran ni fond nagrada, ali se zna da će one biti robne. U opticaju su putovanja, automobili, bela tehnika... Premija bi trebalo da bude stan u Beogradu.

Sve zavisi od "debljine" fonda za nagrade. Deo obezbeđuje država, a i 15 kompanija u Savezu za fer konkurenciju spremno je da finansijski podrži celu akciju.

Komentari 199

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

jasmina janicijevic

Niste napisali na koju adresu treba slati koverte sa fiscal bills!

Jana

A drugi gradovi u drzavi Srbiji ne postoje?

bubili

i.... kad će nagradna igra?

special image