• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Jeftinije centralno grejanje nego na struju

Izvor MONDO/Beta

Građani Srbije ne bi trebalo da napuštaju sisteme daljinskog grejanja i prelaze na grejanje na struju, jer je struja previše skup izvor energije, kaže ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je novinarima nakon potpisivanja ugovora sa 15 lokalnih samouprava u Srbiji kojima je dodeljeno 125 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti, kazao da će sistem daljinskog grejanja dugoročno biti najisplativiji za građane.

Antić je naglasio da je cena električne energije u ovom trenutku ispod ekonomske cene i to stvara pogrešnu predstavu da je grejanje na struju jeftinije.

"Moja preporuka građanima Srbije je da se drže daljinskog sistema grejanja, jer će cena električne energije u narednih 10 do 15 godina po svim projekcijama da raste, a biće različitih zima koje će zahtevati velike količine energije za grejanje", rekao je on.

Antić je poručio lokalnim samoupravama da pokušaju da smanje fiksne troškove toplana i da učine sve da cene daljinskog grejanja budu povoljnije za građane.

Grejna sezona u Srbiji zvanično počinje 15. oktobra i traje šest meseci, do 15. aprila. Može početi najranije 1. oktobra, ako spoljašnja temperatura tri uzastopna dana u 21 sat iznosi 12 stepeni ili bude niža od toga.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gradjanska neposlusnost Srbi

Dok se srpski narod ne opameti i prestane da placa toplanama nenormalni harac, nema nista od nas. Racune iz DRZAVNIH toplana , uskladiti sa primanjima sirotinje ili pokrenuti stravicne demonstacije za smenu bahate vlasti!

Милан

Лепо су направили пројекцију - цена струје ће да расте (како смо гласали - тако нам је). Само није направио рачуницу за друге енергенте (гас, мазут) - хоће ли њихова цена да пада у наредних 10 година

Zmaj

Svaka budala kod nas moze da bude ministar.

special image