• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo suđenje "Fireru", posle devet godina

Izvor Beta

Glavni pretres povodom incidenta u Domu vojske u Novom Sadu 2007. godine, kada je grupa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj napala učesnike antifašističke šetnje, počeo je danas, posle devet godina, u Višem sudu.

Iskaz je u Višem sudu u Novom Sadu dao Nedeljko Pešić, optužen za izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i deo oštećenih i svedoka.

Prvooptuženi Goran Davidović nije došao, a kao razlog je navedena "bolest prvooptuženog", ali sud je ranije doneo odluku da se Davidoviću sudi u odsustvu.

Optuženi Pešić je u iskazu rekao da se 7. oktobra 2007. "sasvim slučajno našao u Domu vojske", jer je policija prethodno zaustavila autobus u kojem je bio, te da se na fotografijama vidi "kako se brani od cigala koje su upućene u njegovom pravcu".

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za 12. januar 2017. godine, kada će biti ispitivani ostali svedoci.

Sud nije prihvatio predlog odbrane da se kao svedoci ispitaju i dvojica učesnika incidenta Dolf Pospiš i Predrag Milovanović, zbog kako je navedeno „činjenice da su oni priznali krivicu i nagodili se sa Tužilaštvom“.

Njihove presude biće pročitane kao dokazni materijal u predmetu.

U oktobru prošle godine tužilaštvo je odustalo od gonjenja sedam pripadnika "Nacionalnog storja" za incident u Domu vojske, jer su zbog toga 2007. godine već osuđeni u Prekršajnom sudu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image