• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nobel i dalje kuca na Dilanova vrata

Izvor mondo.rs

Ali se slavni kantautor NE odaziva - je li uopšte zaslužio nagradu, i da li će je, kao i mnoge pre nje, "iskulirati"?

  Vest da je Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost izazvala je burne odjeke u javnosti. Dok jedni smatraju da je rokenrol pesnik sa punim pravom "prešišao" velike pisce, drugi smatraju da ipak nije OK što je jedan kantautor nagraden ovim važnim priznanjem.

A šta vi mislite?

Anketa

Da li je Bob Dilan zaslužio Nobela za književnost?

  • Da!

    48.04% (429)

  • Ne!

    51.96% (464)

Da li je Bob Dilan zaslužio Nobela za književnost?

Rezultati

Iako je objavljeno da je on dobitnik pre skoro nedelju dana, Dilan se još uvek nije oglasio, kamoli zahvalio za Nobela za književnost. Ignoriše celu pricu do te mere da organizatori ceremonije nagrada ne mogu sa njim da stupe u kontakt!

Švedska akademija, koja ce u decembru organizovati ceremoniju dodele, nije uspela da stupi sa njim u kontakt.

"Trenutno, digli smo ruke. Zvala sam, slala e-mailove njegovim najbližim saradnicima, i od njih dobila srdacne odgovore, ali od njega - ništa. Za sada, to je sve što mogu da uradim", rekla je sekretarica Akademije Sara Danijus.

Dilan ima dugu i komplikovanu istoriju kada su u pitanju nagrade. Još 1963, kada je primao "Tom Pejn" nagradu za doprinos ljudskim pravima, napravio je skandal kada je rekao da podržava Lija Harvija Osvalda, koji je ustrelio predsednika Kenedija. Kasnije se, medutim, izvinio.

Dodela Oskara 2000. za pesmu "Things have changed" iz filma "Wonder boys" prošla je bez njega, pošto je odbio da se pojavi na dodeli. Zahvalio se putem video linka iz Australije.

Sedam godina kasnije, Španija je htela da mu dodeli orden Princa od Asturijasa, ali je on ipak odlucio da ostane u Omahi i odsvira koncert, a 2010. nije došao u Belu kucu po svoj Nacionalni orden umetnosti.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.



Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zvrk

sve je to lepo, ali Nobela za knjizevnost, treba dobiti knjizevnik, pisac, pesnik...

Aco

Po meni, pre bi trebalo postaviti pitanje da li Nobelova nagrada zaslužuje da stoji uz ime Boba Dilana. On je prevazilazi svojim likom, delom i uticajem i ona mu prosto nije previše važna. Ostaje dosledan sebi i zato je legenda, a nagrade više nisu, ako su ikada i bile, merilo vrednosti. Sam Nobelov komitet već godinama unazad sebi podriva kredibilitet sa izborom mnogo spornijih laureata, poput Obame i sličnih.

Serbia forever

@Aco Bob Dilan je veće ime od svih laureata u poslednjih 20 godina i ovo je pokušaj, da se bar malo izdignu iz blata u koje su se sami uvalili!

SERIJE