• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Lokal izdat za neverovatnih 35.000 evra!

Izvor mondo.rs

Licitacija za zakup novih lokala na Kalenić pijaci održana je u ponedeljak, a najveća ponuđena suma bila je za lokal broj 129 koji ima 19 kvadrata - čak 4,5 miliona dinara ili 35.000 evra za prvi mesec zakupa.

Ponuđena suma važi samo za prvi mesec, dok će se za naredne kirije plaćati po utvrđenom cenovniku pijačnih usluga.

Početna cena za sve kioske na licitaciji je bila 500.000 dinara, a najveće interesovanje je vladalo za lokal broj 129. Prati ga lokal 128, za koji je ponuđena suma od 2,75 miliona, dok je za lokal 123 ponuđeno nešto više od 2,4 miliona.

Kiosk pod brojem 122 je licitiran za 1,22 miliona, a za lokal 127 nije bilo podataka ovog gradskog preduzeća, pišu "Večernje novosti."

Preostalih 25 završenih objekata na ovoj pijaci izdato je po pravu prečeg zakupa, te su njih uzeli prodavci koji su ranije tamo imali kioske.

 JKP su, međutim, zabranile da se u pet ponuđenih obejkata prodaje riba, brza hrana ili cveće, a razlog tome je, kako kažu, balans robe i raznovrsnost asortimana na pijaci.

”Do sada je pravom prečeg već izdato 25 lokala korisnicima koji su radili na Kalenić pijaci, a preostalih pet je prvi put u istoriji beogradskih pijaca oglašeno putem javne licitiacije”, kažu iz JKP “Gradske pijace.”

Kaleniću je trenutno potrebna jedna mesara visoke klase, a nepoželjne su ribarnice, cvećare i kiosci brze hrane. Trenutno, po proceni JKP “Gradske pijace” Kalenić prednjači po broju cvećara i ribarnica, pa bi otavranje istih doprinelo neravnomernoj konkurenciji.

Tagovi

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bane

Nikola, malo si pobrkao lončiće! Ako posmatraš iz te perspektive iz koje ti posmatraš kaži mi ko onda privatniku pravi zaradu? Vanzemaljci? Od koga privatnik zaradi to sto zaradi? Sve je to vrzino kolo sinko sve se vrti u krug( ako razumes sta ti pricam) razlika je sto privatnici rade za sebe a ovi mucenici za drzavu. Okreni-obrni svi placamo PDV. I drzava se finansira iz PDV nemoj da te neko pogresno uci. Kad svi budemo radili za opste dobro bice nam svima bolje a ne svako misli i gleda samo svoju gu...u zato nam je ovako.

Bane

Znaci Savke hoces da mi kazes da privatnici rade na ulici? A sta to rade na ulici ne razumem? Uzgred receno ja ne radim u drzavnoj sluzbi i uopste nije rec o drzavnoj sluzbi nego o tome sto kukate na drzavu a prvi varate tu istu drzavu, a ljudi vam rade za 250 evra. I uzgred receno svaki privatnik deset puta bolje zivi nego neko ko radi u drzavnoj sluzbi. Uopste to poredjenje je u najmanju ruku smesno, kao i teza da privatni sektor izdrzava javni sektor. Drzava se finansira iz PDV-a koji svi mi stanovnici ove drzave placamo. Bilo koji proizvod da kupimo imate stavku na fiskalnom racunu(to je ono sto Vi ne znate sta je) PDV, e odatle i iz tih sredstava se finansira drzava, nemojte da Vas neko bezocno laze.

Nikola

@Bane Evo ja kao dete roditelja od kojih je jedno privatnik a drugo radi kod privatnika ti kazem da nisi u pravu, a dacu ti i obrazlozenje zasto. Kazes da svi stanovnici placaju PDV, to je tacno ako se posmatra iz te perspektive, ali cime neko ko radi u drzavnoj upravi placa taj PDV, platom koju dobija od privatnika, tako da to sto kazes nije tacno.. A druga zabluda koja je jos gora jeste svodjenje svih privatnika na isto, na sta konkretno mislim, kada si rekao da izrabljuju ljude za 250e, nemoj opet porediti malog privatnika koji ima jednog ili dva radnika i koji jedva sastavlja kraj sa krajem i malobrojne kako ih narod naziva "tajkune" koji su do novca i imetka dosli na krajnje sumnjiv nacin, a uzgred receno oni koji imaju mnogo, a rade posteno ja im uvek skidam kapu jer svako moze da ulozi novac, kida zivce i opet to nije garant da ce uspeti odnosno da nece sve izgubiti, a tebi savetujem da probas nesto kao i svima koji imaju misljenje kao ti, pa da postanete bogatasi! Samo pazi da ne bude drugacije.. Svako dobro!

special image