• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su filmovi otišli dođavola?

Izvor mondo.rs

U eri hiperprodukcije, slavni reditelj Martin Skorseze izjavio je da ne gleda filmove jer su "beznačajni". Šta vi mislite?

Poslednjih desetak godina, svetska kinematografija ponudila nam je mnogo toga. Kljucna rec je "mnogo", jer prema mišljenju filmskih strucnjaka živimo u eri hiperprodukcije koja nužno snižava kvalitet ponudenih ostvarenja.

Ovo su najveci luzeri Holivuda

Akcija koja "pršti", superheroji na sve strane, povremeno neka teža prica, ocekivana doza romanticnih i crtanih filmova... Naizgled ima svega, ali publika se cesto žali da filmovima fali originalnosti, a o moru nastavaka i prednastavaka nekih vec videnih prica, umesto plasiranja nekih novih, izlišno je govoriti.

Film sa njima - nema greške!

Tako misli i veliki Martin Skorseze, reditelj cija se karijera proteže kroz više od pet decenija, 12 puta nominovan za Oskara kojeg je osvojio samo za film "Dvostruka igra". On je nedavno upitan da prokomentariše aktuelne filmove.

"Stvarno ne znam, ne gledam nove filmove. Trenutno smo u dobu prezasicenosti, više ništa nema znacenje. Slike su svuda. Filmovi su nekada bili u zgradama koje se zovu bioskopi, pa na televiziji, a sada su svuda. Moram da kažem da zaista ne gledam nova ostvarenja. Gledao sam do pre dve-tri godine, i onda sam prestao jer sam shvatio da je u pitanju gomila slika koje nemaju ama baš nikakvo znacenje," rekao je on.

Reditelj impresivne biografije, koji trenutno promoviše istorijsku dramu "Tišina", ocigledno smatra da je trenutna produkcija više posvecena eksplozivnim akcijama i plasiranju proizvoda, nego znacajnim pricama i umetnickoj vrednosti.

Da li se slažete?

Anketa

Šta vi mislite o aktuelnoj filmskoj sceni?

  • Glupost do gluposti!

    40.05% (340)

  • Nije sjajna, ali ima filmova koji "vade prosek"

    53.59% (455)

  • Odlična je!

    6.36% (54)

Šta vi mislite o aktuelnoj filmskoj sceni?

Rezultati

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaca

Mene nervira rimejk starih filmova od King Konga do isterivača duhova, star wars, indiana jones..te legende ne treba više dirati. Što se tiče superheroja mislim da najviše ima spajdarmena, a nisam osim fantastike, horora i akcija dosada pogledala dobru komediju, taj žanr i western polako nestaju. Sam film pa i crtani treba da zainteresuje publiku, a kako će kad ubacuju silne efekte od kojih me zabole glava.

punisher

@Jaca Rimejkovi nekih baš starijih filmova i mogu da prođu, ali oni ostaju bez ideja pa prave rimejkove i za filmove iz ovog vijeka. Nisam mogao da vjerujem kad sam pročitao da se snima rimjejk za Nolanov Memento.

Nole

Izlazi godisnje filmova mali milion za svakog nesto ako se potrudi da nadje, ove godine izaslo je 6 filmova o herojima i kao to je puno, to mu isto dodje kao da neko kaze izaslo je 6 komedija puno je to ili izaslo je 6 sci-fi filmova puno je to, e sad sto su najpopularniji i sto ih svi gledaju pa se zbog toga cini da je previse to je druga stvar, pa evo izasli su vam Arrival, hacksaw ridge, sad ce la la land, manchester by the sea, sully ima raznih filmova samo treba pogledat malo nadje se za svakog nesto.

SERIJE