• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Vlada ima plan B za Er Srbiju

Izvor MONDO/Tanjug

Vlada Srbije ima plan B za Er Srbiju ako dođe do bilo kakvih promena u Ethadu,izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 Zorana Mihajlović: Vlada Srbije ima plan B za Er Srbiju Izvor: Mondo - Lana Stošić
Izvor: Mondo - Lana Stošić


Ona je odgovrajuci na pitanja novinara rekla da vlada još nije dobila bilo kakave zvanicne informacije o tome da bi Etihad mogao da smanjuje svoj vlasnicki udeo u Er Srbiji, kako su preneli pojedini mediji.

"Nemamo zvanicne informacije u tom smislu. Srbija ima jasan ugovor sa Etihadom i vrlo jasne obaveze i jednog i drugog šer holdera u ugovora. Sa druge strane, imamo odredene rezultate. Da li ce kadrovski da se nešto menja u Etihadu to je manje naša stvar", navela je Mihajlovic.

Ona je istakla da ce ako vlada dobije te informacija ili Etihad kao drugi šer holder izrazi takvu želju biti razgovrano o tome u vladi.

"Uvek postoji za svaku stvar, bar kada se tice infrastrukture i ovog ministarstva, plan B", dodala je Mihajlovic.

Er Srbija je pocela da radi u oktobru 2013. kao nacionalni avioprevoznik Srbije, ciji je vlasnik država 51 odsto, a 49 odsto nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz.

Avioprevoznik Etihad ervejz je ranije saopštio da "sve konkurentniji ambijent" na tržištu vazdušnog saobracaja prisiljava kompaniju na neodredeni broj otpuštanja.

ETIHAD: OSTAJEMO POSVECENI PARTNERSTVU SA ER SRBIJOM

Etihad ejviejšn grup saopštio je danas da ta kompanija jeste i ostaje u potpunosti posvecena strateškom partnerstvu sa vecinskim vlasnikom Er Srbije, Vlade Srbije.

Etihad je na taj nacin odbacio kao netacne i bez osnova sve spekulacije sa promenom investicije u Er Srbiji i podrškom koju Grupa pruža svojoj partnerskoj srpskoj kompaniji.

"Od svog ponovnog pokretanja, pre samo tri godine, srpska nacionalna avio-kompanija transformisana je u profitabilnog i održivog avio-prevoznika, najboljeg u svojoj klasi", istice se u saopštenju.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Prikaci ga na budzet i sve ce to gradjani da plate!!!!

Nirvana

@Xy Pa prikacen je i bio nikad ga nisu ni otkacili, sve ce to narod pozlatiti.

iz sljivika

Mene interesuje sta je sa akcijama JATa? Kako se mogla izvrsiti privatizacija bez podele akcija zaposlenima, bivsim zaposlenima i gradjanstvu? Neko ce jednog dana odgovatati, to je sigurno.

special image