• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAGRADNA IGRA: Osvojite i stan u Beogradu na vodi

Izvor mondo.rs

Vlada Srbije je danas usvojila pravila nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, a definisan je i nagradni fond. Učesnici mogu da osvoje šest stanova u Beogradu, automobile “Fiat 500 l”, putovanja u Pariz , Njujork, letovanje u Grčkoj...

Ministarka uprave i lokalne samouprave Ana Brnabic je na konferenciji za novinare precizirala da se najvrednije nagrade – stanovi nalaze na tri lokacije: cetiri stana su u naselju Braca Jerkovic (stanovi su dvosobni, oko 50 metara kvadratnih), jedan u naselju Stepa Stepanovic (83, 20 metara kvadratnih) i jedan u naselju Beograd na vodi ( 62 metra kvadratna).

Kako je istakla pet stanova je Republicka direkcija dobila od Direkcije za gradevinu, dok je onaj u ekskluzivnom naselju “Beograd na vodi" dobijen neposrednom pogodbom buduci da je Republika Srbija vlasnik 32 odsto preduzeca “Beograd na vodi.” Za to je izdvojeno preko 20 miliona dinara.

Vrednost nagrada preko 135 miliona dinara

Ministarka Brnabic je izjavila da je ngradni fond obezbeden iz budžeta Republike Srbije, i to 114 miliona i 681.921 dinar, dok je NALED obezbedio 20 miliona i 622.959 dinara.

Oni koji budu imali srece da budu izvuceni u direktnomTV prenosu na RTS -u 11, 18, 25. ili 31. marta postace vlasnici ne samo ovih stanova vec i vlasnici 50 automobila marke "Fiat 500 l."

Neki od revnosnih gradana koji su se prikljucili borbi protiv sive ekonomije osvojice nagradno putovanje u Njujork za dve osobe, a neki ce otputovati u Pariz i dobice karte za Rolan Garos. U igri je i omiljena letnja destinacija Srba – Grcka i cak deset ucesnika nagradne igre dobice besplatno letovanje.

I ovde nije kraj… Ucesnici nagradne igre mogu da osvoje i 50 frižidera, laptop racunara, televizore, tablete, veš mašine kao i mašine za sudove, blendere, mikrotalasne pecnice.

Spisak nagrada bice od sutra, 21. februara dostupan na straniciwww.uzmiracun.rs

”Dodelicemo 742 nagrade. Ono što je važno je da napomenemo da gradani poštuju pravila, a to je da mogu da pošalju maksimalno 10 racuna ili slipova u jednoj koverti cija je minimalna vrednost 100 dinara”, ponovila je ministarka Brnabic.

Ona je istakla da je do danas prodato milion i 200.000 koverti i da je poslato oko 12 miliona racuna.

”To je oko 800 miliona dinara dnevno, što znaci da se u budžet Republike Srbije slilo oko milion evra poreza od PDV-a. Ovo je zaista velika akcija jer su u nju po prvi put ukljuceni privrednici, Vlada Srbije, NALED, kao i sami gradani.

BELA PALANKA VODI...


Brnabic je posebno naglasila važnost lokalnih samouprava, odnosno gradonacelnika, kojima je kako kaže, poslala pisma i zatražila da aktivno ucestvuju u borbi protiv sive ekonomoje i animiraju gradane da skupljaju fiskalne racune.

Ona je izjavila da je do danas najviše racuna prodato u Beloj Palanci gde je poslato 28. 410 racuna i slipova, odnosno 2. 841 koverta.

"Medu prvih 12 su i Bela Crkva, Plandište, Dimitrovgrad, Golubac, Secanj, Bosilegrad, Požarevac, Svrljig, beogradska opština Rakovica, kao i opština Mladenovac, i Prokuplje. I, znate nisu samo gradani kao pojedinci dobitnici, vec i lokalne samouprave. Onih 12 lokalnih zajednica koje budu najaktivnije dobice besplatnu wi-fi zonu u centru grada, a prvih pet opština ce dobiti po 20.000 evra za projekte u lokalnoj zajednici", objasnila je Ana Brnabic i dodala da ce gradani odlucivati gde ce ici taj novac koji dobije zajednica.

Kako je najavila u maju i junu ce se odluciti koja opština ce dobiti taj novac.

Nagradna igra: Ako ste platili poštarinu...

POCELO JE: Šaljite racune da dobijete stan (FOTO)

Kriterijumi za izbor najaktivnijih lokalnih zajedica bice broj prikupljenih fiskalnih racuna u odnosu na broj stanovnika i prosecna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u velicini i kupovnoj moci medu opštinama i gradovima.

------------------------

Gradani su od 1. februara poceli da šalju koverte sa slipovima i fiskalnim racunima, a nagradna igra formalno pocinje 8. marta i traje mesec dana. U tom periodu ce biti organizovana izvlacenja.


Ono što je važno napomenuti je da ne postoji ogranicenje u broju koverata koje jedna osoba može da pošalje, s tim što u svakoj mora biti po 10 fiskalnih racuna ili 10 slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara po svakom racunu ili slipu.

Koverte mogu da se šalju do ponoci 30.marta, jer je poslednje izvlacenje 31. marta. Prethodno ce izvlacenja biti u direktnom prenosu na RTS-u 11, 18. i 25. marta.

KOVERTE U PREGRATKU 222

Goran Ðeric, direktor Funkcije usluga u Pošti Srbije, izjavio je na konferenciji za novinare da je do sada pristiglo 100 tona koverti, odnosno 200 kubnih metara i da se one cuvaju u posebnom pregratku pod brojem 222. ”Stalno su pod video nadzorom, ali i fizickim obezbedenjem", istakao je Ðeric.


Tada ce biti izvucene najvrednije nagrade (stanovi, automobili, putovanja) dok ce ostale biti izvlacene javno u studiju RTS-a, nakon završetka emisije. Spisak svih dobitnika bice objavljen u dnevnom listu “Politika” u roku od tri dana od dana izvlacenja.


Na današnjoj konferenciji je ponovljeno da racuni mogu da se šalju samo u namenskim kovertama koje su besplatne (najviše zbog pritužbi brojnih penzionera koji su sakupili veliki broj racuna). Broj koverti koje jedna osoba može da preuzme u pošti je tri dnevno.

Takode, jako je važno da fiskalni racuni i slipovi budu u odvojenim kovertama. U suprotnom smatrace se navažecim.


Gradani unose ime i prezime, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontakt telefon. Licni podaci kao što je JMBG se ne unose.

Nakon prvog kruga nagradne igre krajem godine bice održan i drugi krug.

Cilj nagradne igre je motivisanje gradana da se zainteresuju za problem sive ekonomije i da se kativno ukljucle u njeno suzbijanje tako što ce uzimati fisklane racune, ali i placati bezgotovinski.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabic izjavila je da ce nagradna igra sakupljanja fiskalnih racuna biti samo jedna u nizu aktivnosti predvidenih Nacionalnim planom za borbu protiv sive ekonomije, a koja treba da doprinese razvoju svesti da se novac od placenog poreza vraca gradanima.

Planule koverte za nagradnu igru

Komentari 61

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jova

Prodaja punih kovrti od 10 racuna 100 din :)

Ćurčić Milan

Kako da se dodje do koferata kad ih nikad nema u posti,makar u Ivanjici i na koji i mail treba da se uputi žalba??!!!!

Vule

Ma sve je u redu, samo nema koverata!!??Kakva blamaža i nameštaljka!

special image