• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli na red: Na doboš MSK, Azotara i Petrohemija

Izvor Fonet

Ministarstvo privrede uputilo je vladi predlog da se pokrene postupak privatizacije za Metanolsko-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde, HIP Azotaru i HIP Petrohemiju iz Pančeva do 31. marta ove godine.

  Privatizacija MSK, Azotare i Petrohemije iz Pančeva Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako je izjavio danas ministar Goran Knežević u razgovoru sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Džejms Ruf, postoje zainteresovani investitori za ova preduzeća i izrazio nadu da će se u ovoj godini rešiti sudbina ovih preduzeća.

„Srbija nosi taj balast prošlosti svaki dan sa sobom“, rekao je on i naveo da bi rešavanje pitanja ovih preduzeća umnogome rasteretilo i fiskalni sistem Srbije, ali i doprinelo većem usmeravanju kapaciteta razvojnim aktivnostima Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Knežević je istakao da je prioritet tog Ministarstva rast privatnog sektora i poboljšanje privrednog ambijenta.

"Upravo zato smo i ove godine proglasili Deceniju preduzetništva kako bi mala i srednja preduzeća imala kontinuiranu podršku države“, rekao je on navodeći da će se samo u ovoj godini obezbediti različiti programi podrške, u vrednosti od preko 18 milijardi dinara.

Knežević je pozdravio i otvaranje Pregovaračkog poglavlja 20 – Preduzetništvo i industrijska politika koje je veoma značajno jer će doprineti povećanju ekonomskog rasta i jačanju konkurentnosti nacionalne ekonomije, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image