• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli radovi: Gradi se autoput Surčin - Obrenovac

Izvor MONDO/Tanjug

Radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca, zajedno sa novim mostom preko Save, počeli su danas u Bariču u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Premijer je izjavio danas prisustvujući početku radova na Koridoru 11 da je Srbija na dobrom putu i da veruje da je ovo zemlja pobednika i ljudi koji rade, a ne cinika, kibicera i onih koji dobacuju.

Vučić je rekao da veruje da će 2019. godine biti povezani kordori 10 i 11, najavljujući da će do kraja godine biti završen deo od Obrenovca do Čačka.

Ovo je veliki i važan dan za zemlju i zahvaljujem našim prijateljima iz Kine, rekao je Vučić, koji je napomenuo da je za deonicu od Obrenovca do Surčina potpisan kredit od
208 miliona evra.

Mostovi i putevi ostaju iza nas, rekao je Vučić koji najavljuje da se ove godine završavaju istočni i južni krak koridora 10.

Nisam došao da vam obećavam da će nešto novo da se dogodi, pogledajte samo oko sebe, uradili smo puteve Ub-Lajkovac, mzavršavamo Lajkovac - Ljig i mnogo brže ćete stizati do Zlatibora i Užica, rekao je on.



Dovodimo nove fabrike i smanjili smo nezaposlenost, rekao je Vučić, koji je uveren da Srbija u narednim godinama može da dostigne godišnje stope rasta bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.

----------------------------


Deonica Surčin - Obrenovac je ukupno duga 17,6 kilometara, a novi most na Savi biće dužine 1.766 metara.

 Gradnja je svečano započela u blizini fabrike "Prva Iskra", a osim premijera prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i generalni direktor kineske kompanije "C hina Communications Construction Company Ltd", koja je glavni izvođač radova, Lu Šan.

Radovi su vredni 233,6 miliona dolara, a finansiraju se iz zajma Eksim banke Kine.

Ugovoreni rok za završetak radova je 32 meseca.

Predviđena je izgradnja autoputa (E-763) u punom profilu sa četiri vozne i dve zaustavne trake.

Prema komercijalnom ugovoru, domaće firme će učestvovati 49 odsto od ukupne vrednosti projekta.

Kinezi će graditi deonicu Surčin-Obrenovac

Koridor 11: Spajanje Surčina i Obrenovca od marta

Pored izgradnje trase puta sa kompletnom infrastrukturom - elektroinstalacije, trafostanica, telekomunikaciona i saobraćajna oprema, projekat uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare dužine 1.766 metara, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Autoput Surčin-Obrenovac će omogućiti spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10, preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, čija je ukupna dužina 50,2 kilometara i već završenim deonicama Ub-Lajkovac 12,5 km i Ljig-Preljina 40,3 km biće povezan pun profil autoputa dužine 120 km od Beograda do Preljine.

Kako je ranije najavljeno, krajem ove godine biće završen autoput od Obrenovca do Preljine, što je ukupno 103 kilometara.

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

@Munze Kako je to moguce da u zemunu nisu sve ulice asfaltirane? Nisam bot, nemoj neko da me pogresno razume, ali mi je cudno da u prestonici nisu sve ulice asfaltirane. Neki gradovi iz provincije nemaju asfalt, ali zemun... malo je cudno

Munze

@. Bilo je asfalta, a onda je nikla privatna pupma, oko pumpe sve raskopano pa zatrpano i tako već godinama, bukvalno 100m.pred prošle izbore su čak dovukli bagere, asfalt, valjke.. Prošli izbori otišla i mehanizacija,zemlja i blato ostali

Anticenzura

Pojava Maloga i Vucica moze kod normalnog coveka, da proizvede samo fiziolosku potrebu. Tako da nebitno sta otvaraju...

special image