• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović na Kopaniku: Infrastrukturni bum!

Izvor Beta

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je drugi dan Kopanik biznis foruma. Najavljeno i učešće premijera Aleksandra Vučića.

Zorana Mihajlović je izjavila danas na Kopaoniku da je vrednost aktuelnih infrastrukturnih projekata skoro devet milijardi evra, što pokazuje da u Srbiji imamo pravi infrasturkturni bum.

"U narednih nekoliko godina Srbija treba da bude prešpartana koridorima", istakla je Mihajlović otvarajući drugi dan Kopaonik biznis foruma.

Ministarka je najavila da će ove godine početi reformisanje putarske privrede u Srbiji.

"Putarska privreda mora da se podigne na noge. Preduzeća koja to rade moraju da budu jasna, ne može stalno da stoji država iza njih", rekla je Mihajlović i dodala da Srbija hoće da bude moderna država koja gradi modernu infrastrukturu.

Dodala je da je vrednost infrastrukturnih projekata koji su zaključeni ili se zaključuju iznosi 4,3 milijarde evra, što predstavlja, kako je ocenila, pravi infrastrukturni bum u Srbiji.

Prema njenim rečima, Koridor 10 biće završen krajem ove ili početkom sledeće.

"Radimo i 103 kilometara autoputa Obrenovac - Preljina, očekujemo da će biti pušten u saobraćaj do novembra ove godine", rekla je ona.

Dodala je da očekuje da ove godine bude završena dokumentacija za novi autoput Niš - Merdare - Priština, a paralelno se razmišlja i o načinima finansiranja.

Istakla je da je otvoreno 55 fabrika duž Koridora 10, jer Srbija ima bolje uslove poslovanja.

"Cilj je da Srbija do 2020. godine bude među prvih 20 na Duing biznis listi", rekla je Mihajlović i dodala da će se ove godine raditi na reformi katastra, kao i Zakonu o konverziji.

Prema njenim rečima, Srbija zna gde joj je mesto, ali želi i da se poveže sa regionom.

 Ministarka je govorila i o bespravno sagrađenim objektima u Srbiji.

"Novi podaci pokazuju da u Srbiji ima oko 1,8 miliona bespravno sagrađenih objekata"  izjavila je Mihajlović.

"Na naše iznenađenje, procene su bile da u Srbiji imamo 1,2 miliona nelegalno izgrađenih objekata, a sada već znamo da ih imamo 1,8 miliona, a još nemamo kompletne podatke", rekla je Mihajlović na Kopaonik biznis forumu.

Ona je najavila da će to ministarstvo za nekoliko dana objaviti zvanične podatke o broju nelegalnih objekata i da će taj problem biti rešen kroz primenu Zakona o ozakonjenje bespravnih objekata.

"Želimo da se tačno zna šta je legalno, a šta nelegalno, da uredimo zemljišnu administraciju i da pospešimo tržište nekretnina u Srbiji", naglasila je Mihajlović.

Kopaonik biznis forum je drugog dana otvoren plenarnom sednicom Razvoj infrastrukture i restrukturiranje javnog sektora bez fiskalnog pritiska, a kasnije se očekuje učešće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Drugi dan je posvećen programu realizacije reformi u Srbiji - razvoju infrastrukture, restrukturiranju javnog sektora i pametnom rastu.

Tema trodnevnog skupa koji je poče juče je "Program reformi za Srbiju "Šta se može naučiti iz prošlosti i rešenja za budućnost"

Forum, nazvan i "srpski Davos", biće završen u četvrtak, 9. marta a očekuje se više od 1.000 učesnika među kojima su ekonomisti, privrednici, bankari i ministri, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija.

Organizatori foruma su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije dok je pokrovitelj, kao i prethodnih osam godina, predsednik Vlade Srbije.

Kopaonik će biti mesto susreta svih predsednika regionalnih privrednih komora - Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Srbija na putu da ne dotira državne gubitaše

Tagovi

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

KISNI OBLAK

JADNO PO NAROD SIROMASNI DNO

V

Kako bas pred izbore majku mu...

tоle

Mi se zaduzujemo i narod crkava da pravimo siptarima i crnoj gori autoputeve... Kroz vrleti i kamen..a nemamo ljudski put ka rumuniji... Koja ima 24 mil stanivnika ..i moguvnost za izvoz... Nemamo ljudsku prugu..kroz sumadiju vuku dizelke. Po pruzi iz kraljevine shs.. Jer nije elektrificirana ..a ocemo da kupujemo luku bar.. Zbog fijata ..koji je obustavio proizvodnju.. Poljaci divoze jabuke u srbiju ..i prrpakuju za 20centi po kg i voze rusima ... A kajsiju placaju evro aeljacima a prosajy u miskvi po 5e.. Onda jadnici kazu...nevalja kad rodi..a ni kada nerodi...sta tu treba kopaonik...nama treba ustanak..revolucija...

special image