• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Macina hit predstava u Narodnom pozorištu! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Maca će predstavu "Sunce tuđeg neba" odigrati 3. aprila na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta

  Hit predstava glumca Dragana Marinkovica Mace, "Sunce tudeg neba", zbog koje su Beogradani vec dva puta plakali, ali od smeha, ponovo ce nasmejati stanovnike prestonice. Maca ce predstavu odigrati u ponedeljak 3. aprila, u beogradskom Narodnom pozorištu, u 20:30 casova.

Interesantno je da ce tokom izvodenja predstave u Beogradu, istu pogledati jubilarni pedesethiljaditi posetilac. Od kako je prvi put pred publiku izašao sa pricom koja na jako komican nacin opisuje dogodovštine mladog coveka, koji je u kupacim gacicama u svet pobegao iz ratom zahvacene Jugoslavije, Maca obara rekorde posecenosti po pozorištima i dvoranama bivše Jugoslavije.

Predstava je prošarana presecanjem sociokulturnih faktora ovog prostora od navika, kulturnih razlika, razlicitih etnickih osecanja sa pokušajem odgovara na pitanje "zašto smo mi ovakvi, a oni takvi?".

“Meša Selimovic i Ivo Andric su to sjajno opisali. Ja jednom godišnje procitam 'Tvrdavu' I 'Znakove kraj puta' i mislim da živeci na ovim prostorima, ti svake godine više sazriš i na drugaciji nacin doživljavaš neke recenice i neke stvari iz takvih knjiga. Oni su na najbolji moguci nacin bacili svetlo na nas kakvi jesmo - cudan svet. Ogovara te, a voli, ljubi te, pa zamrzi, itd. To je jedna konstanta. Mi nismo nigde - na granici svetova, na raskršu naroda, nikom krivi i nikom dužni, a nedovoljno mangupi da se izborimo iz svega toga. Ono što mene nervira u poslednje vreme je što smo ostali bez ponosa. Ja jesam covek buntovnik, ali s razlogom. Ne mislim da kroz stvari koje direktno ili indirektno uticu na tvoj život treba prolaziti bez okreta i reakcije, jer onda si samo dete mase", rekao je ranije Maca za MONDO.

Karte za predstavu mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po cenama od 700 i 400 dinara. Rezervacije su moguce pozivom na broj telefona: 011/2620 - 946

Pogledajte odlomak iz predstave:

Sunce tuđeg neba
Izvor: YouTube

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Ko ovoga gleda nije mi jasno. Znam puna Srbija bošnjaka

Tuga

Ni pozoriste vise nije sto je bilo...

Lija

Nije on nikakav glumac

SERIJE