Vučić: Stižu veće plate!

"Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto...", saznajte koliko će, prema rečima Aleksandra Vučića, biti povećane plate u Srbiji do kraja godine. Biće smanjen i porez na plate!

Premijer kaže da će plate u javnom sektoru biti veće čak 10 odsto do kraja godine.

"Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u privatnom sektoru koji već lagano sustiže one u javnom sektoru", rekao je Vučić.

Sve to, kako je naveo, uradili smo i moći ćemo da uradimo zahvaljujući ozbiljnosti programa koji smo sprovodili. Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić.

Uskoro - povećanje plata i u javnom sektoru


Nije lako, ali smanjićemo dažbine na plate

Nije laka odluka o smanjenju poreza na rad, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je Vučić.
On je, odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, rekao da će to biti možda jedan, dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

To sve omogućeno je dobrim finansijkim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jucerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano.

"Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje", poručio je premijer dodajući da se energetika "podigla", rudarstvo takođe...

Prerađivačka se dalje podiže, građevinarsto isto tako, nema problema samo ćemo da jurimo da pređemo tri odsto koliko je projekcija rasta MMF i verujem da ćemo to postići, naveo je Vučić, a onima "koji se raduju neuspesima" poručio je da to više govori o njima, "a ne o meni i divnim ljudima oko mene, i ovim radnicima ovde u Odžacima".

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Vučić je rekao i da bi do kraja godine Srbija trebalo da potpiše sporazum sa Kinom o izvozu svinjskog mesa, i naglasio da svi sporazumi koji su potpisani sa tom državom omogućavaju razvoj srpske privrede.

Za jagnjeće meso nema problema, i u vezi s tim potpisan je sporazum sa Kinom, ali junetinu i teletinu nemamo ni za sopstvene potrebe.

"Za juneće meso moramo da sačekamo. Za nas je važno da potpišemo za svinjsko meso, to će biti do kraja godine, kao i za mleko i mlečne proizvode", rekao je Vučić.

On je objasnio da potpisivanje sporazuma sa Kinom u oblasti poljoprivrede, doprinosi razvoju tova teladi i junadi i naše mlečne industrije.

"Na osnovu ugovora sa Kinezima mogu da se uzmu krediti, da se ulaže u obrtni kapital, da se proizvodi više", rekao je Vučić.

Sve vesti