• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazahstanci zainteresovani za Petrohemiju

Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Astani da ima kazahstanskih kompanija koje su zainteresovane za kupovinu pančevačke Petrohemije.

 Vučić u Kazahstanu o Petrohemiji Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Vučić je posle razgovora sa kazahstanskim premijerom Bakitzanom Sagintajevom rekao da je razmotreno sve što je zajednički urađeno u prethodnih šest meseci i da je najveća gasna, naftna i hemijska kompanija u Kazahstanu poslala pismo o zainteresovanosti za Petrohemiju.

On je rekao da je stanje u Petrohemiji bolje nego što je bilo, ali da je privatizacija najbolje rešenje.

"Oni koji mogu da nabave primarni benzin i gas po nižim cenama neuporedivo lakše mogu da upravljaju hemijskim kompleksom nego mi u budućnosti", rekao je Vučić i dodao da trenutno nema problema sa funkcionisanjem fabrike zbog niske cene nafte ali da veća cena ne bi mogla da se podnese i da je važno da se "sada bavimo tim problemom".

Predsednik Srbije koji je danas u Astani posetio i dve fabrike namenske industrije rekao je da su one primer onoga kako treba da izgleda srpska fabrika "Teleoptik" i proizvodnja žiroskopa i teleoptičkih uređaja ali da srpska borbena vozila imaju mnoge prednosti u odnosu na kazahstanska.

Vučić iz Astane ima poruku za "hejtere"



Vučić je rekao da saradnja u oblasti namenske industrije znači više posla i bolje rezultate na većem tržištu i "imajući u vidu sve krize u svetu, ulaganje u namensku industriju je ulaganje u budućnost" i sa stanovišta odbrane i sa stanovišta novca.


Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Истина

Казахстан је сила у успону. И то је чињеница. Фора је у томе што су били сиротиња наспрам нас, пре 30 година, а сада су водећа економска сила централне Азије. И, није све у нафти. Ми и да имамо нафту, нашли бисмо начин да је поклонимо странцима, и наставимо живот у беди. Браво за Казахстан! Вучићу, могао би нешто да научиш од њих.

special image