Uprava: Postoji tetka iz Kanade, zove se Mira

Autor:

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev Insajdera, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin 2012. godine kupio stan.

109
A- A A+

aleksandar vulin, vulin Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Objavljivanjem dokumenta potvrđeno je da postoji tetka u Kanadi, za koju je ministar rekao da mu je dala novac za kupovinu stana, i otkriven njen identitet, a reč je o Miri Milić, piše Tanjug.

Kako Tanjug javlja, u dokumentu se navodi i da su, prema podacima Uprave, početkom septembra transferisana sredstva sa računa jednog fizičkog lica, čije ime je zatamnjeno, na račun drugog, takođe zatamnjenog, u iznosu od 204.800 evra, a po osnovu Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti.

Vulin je ranije naveo da je stan isplaćen polovinom jula, kada je bio poslanik.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je donelo odluku da nema osnova za vođenje postupka u tom slučaju.

Izjava Vulina da je novac za kupovinu stana dobio od tetke svoje supruge koja živi u Kanadi izazvala je veliku pažnju javnosti.

"Slučaj Vulin i tetka iz Kanade"

Podsećamo, on je to naveo u izjavi pred Agencijom za borbu protiv korupcije, koja je u toku provere njegove imovine, još pre dve godine utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U izveštaju, koji su preneli mediji, piše da je on naveo da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu sa potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina.

Vulin o "tetki": Kajem se što sam govorio istinu

Vulin je o ovome ranije govorio za TV Pink: "Je l' moguće da sam ja jedini čovek u Srbiji koji nema rodbinu, kome niko ne sme da pomogne? Pa čekajte, pa moj dvostruki venčani kum je Željko Mitrović, je l' mislite da nisam mogao da tražim od njega da mi on pomogne, je l' mislite da nisam mogao da kažem Agenciji - dao mi Željko Mitrović?".

KRIK je nakon toga objavio tonski zapis izjave Vulina o tome kako je uneo toliki novac.

"Ko vam kaže da je uneto u jednom komadu? Ko vam kaže da nije preneto 9.000 po 9.000 po zakonu?", odgovorio je Vulin.

Vulin: Neću više o stanu!

Povezano

Sve vesti