Kako da "osvežite" bajat hleb

Autor:

Treba vam pet minuta, ali "radi" samo jednom.

1
A- A A+
hleb, pecivo Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako vam ostane višak hleba od juče, prekjuče, evo jednostavnog trika koji će bajat hleb učiniti jestivim i ukusnim za pet minuta.

Staru veknu stavite na par sekundi pod mlaz vode, tako ćete hlebu vratiti vlažnost, a onda ga ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 180 ili 200 stepeni i pecite ga nekoliko minuta.

Kad ga izvadite iz rerne, korica će biti krckava, a hleb ukusan skoro kao da ste ga kupili tog trenutka.

Ali, postoje dve "začkoljice": ovaj trik radi SAMO ako je u pitanju nenačeta vekna hleba ili nenačeta kifla, zemička i slično, i SAMO jednom na istoj vekni.

A ako želite da vam hleb duže ostane svež, čuvajte ga dobro zatvorenoj smeđoj papirnoj kesi, na sobnoj temperaturi, piše "Dejli mejl".

Recept Džejmija Olivera: Hleb za 5 minuta

Recept za savršen hrono hleb (VIDEO)

Super jelo od starog hleba (VIDEO)

Hleb "na brzaka"

Kako sve u Srbiji prave hleb

Tagovi:

Povezano

Sve vesti