• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Finansijska podrška MMF-a nije potrebna"

Izvor Tanjug

Na sastanku premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Dušana Vujovića sa delegacijom MMF-a konstatovano je da "finansijska podrška Srbiji, usled uspešno sprovedenih reformi i stabilnih javnih finansija, neće biti potrebna".

Ocenjeno je da novi Instrument koordinacije politika (Policy Coordination Instrument - PCI) može da bude dobar modalitet buduće saradnje i podrška Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U razgovoru je istaknuto da su ohrabrujući makroekonomski pokazatelji iz januara dokaz da su viskoke stope rasta BDP-a u Srbiji moguće kroz nastavak sprovođenja strukturnih reformi.

Tokom sastanka sumirani su rezultati nedavno uspešno završenog aranžmana sa tom institucijom, kao i najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Džejms Ruf, bilo je reči i o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba Srbija da sprovede kako bi što pre uhvatila korak sa najrazvijenijim državama Evropske unije.

Za razliku od prošle, trogodišnje saradnje, koja je u fokusu imala stend-baj aranžman iz predostrožnosti, ovom prilikom razgovori su vođeni o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu koji će učvrstiti postignute rezultate reformi i obezbediti dugoročan i održiv privredni rast, navodi se u saopštenju.

MMF: Rezultati Srbije nadmašili ciljeve!

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žiks

Uzimaćemo kredite od Kineza.

special image