• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF nahvalio Srbiju: Uspešan model drugim zemljama

Izvor MONDO/Agencije

Šef Misije MMF Džejms Ruf čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MFF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje.

Tokom prijema delegacije MMF, koju je predvodio Ruf, predsednik Vucic je zahvalio na cestitkama i rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om kroz novi program.


"Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veci rast bruto domaceg proizvoda", istakao je Vucic.


Sagovornici su se saglasili da je neophodno završiti reformu javnih preduzeca i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru.

MMF: Rezultati Srbije nadmašili ciljeve!

Takode je dogovorena pomoc i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogucnosti za efikasnije upravljanje javnim nvesticijama, sapštila je Pres služba Predsednika.


Posebna tema sastanka ticala se povecanja plata i penzija, u cemu su se predsednik Vucic i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujuci odlicnim rezultatima od pocetka godine, u budžetu Repblike Srbije ima prostora za pomenuta povecanja.

Teme su bile i donošenje novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privrednim subjektima u Srbiji.


Na sastanku je bilo reci i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.


Tokom susreta je konstatovano da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvecena daljem sprovodenju ekonomskih reformi, povecanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda gradana Srbije.

Komentari 63

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rada

Rekla sam deci da beze iz Srbije.Ovakvim tempom ni za 50 godina necemo ziveti dostojno coveka. Posebna prica je kradja penzija!!

DrDebill

Čitam komentare i ne mgu da verujem akav festival botova. Izgleda da je Srbija broj 1 u kloniranju devila.

mara

Kako sada da kažemo da je to zahvaljujući npr. Đilasu, Šapiću, Jeremiću, Jankoviću??? Kako kad to nije istina!

special image